Foto: PantherMedia/Scanpix

Kārtējo reizi pagarināta pieteikšanās Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā par jauna tilta pār Bieķengrāvi lejtecē būvniecību un esošā tilta pār Bieķengrāvi atjaunošanu Salu tilta kompleksa rekonstrukcijas pirmās kārtas ietvaros, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pieteikšanās konkursam šoreiz pagarināta līdz 30.jūnijam.

Konkursu departaments izsludināja šogad marta sākumā un sākotnēji bija plānots, ka pretendenti tajā varēs pieteikties līdz 11.aprīlim, taču konkursā marta beigās tika iesniegta sūdzība, kuru izskatot, Iepirkumu uzraudzības birojs gan nolēma atļaut slēgt līgumu, kā arī atstāt spēkā iepirkuma procedūras dokumentos noteiktās prasības. Vēlāk pieteikšanās konkursā tika pagarināta līdz 29.aprīlim, pēc tam līdz 16.maijam, bet vēlāk - līdz 3.jūnijam.

Rīgas domes Satiksmes departamentā iepriekš pastāstīja, ka tilts pār Bieķengrāvi, Bieķengrāvja lejtecē ir Salu tilta kompleksa būve, kas, tāpat kā pārējais Salu tilta būvju komplekss ir izbūvēts pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. Veicot tehniskās inspekcijas, konstatēts, ka esošā tilta stāvoklis ir neapmierinošs, tādēļ nepieciešams veikt tilta atjaunošanu vai pārbūvi.

"Izvērtējot vairākus tehniskos risinājumus, tika pieņemts lēmums izbūvēt jaunu tiltu pār Bieķengrāvi Bieķengrāvja lejtecē, pa kuru turpmāk tiks organizēta transporta satiksme, savukārt esošo tiltu nolemts atjaunot un atstāt kā gājēju un inženiertīklu tiltu," sacīja departamentā.

Plānotās būvdarbu izmaksas ir divi miljoni eiro. Darbus plānots veikt līdz 2016.gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!