Foto: LETA
Kārtējo reizi pārcelta a/s "Latvijas Kuģniecība" (LK) akcionāru sapulce, jo tās norises vietā "Lejastiezumos" bojāta elektropadeve. LK valdes priekšsēdētāja palīgs Ģirts Apsītis portālu "Delfi" informēja, ka sapulce pārcelta uz 28.janvāri.

Plānots, ka akcionāru sapulces notiks Ventspils Biznesa centrā, Ventspilī.

"LK rīcībā esošā informācija liecina, ka šonedēļ plānotās akcionāru sapulces norises vietu apmeklējušas vairākās apvidus automašīnās ieradušās personas, kas interesējušās, vai konferenču centra teritorija tiek apsargāta pa perimetru un vai tajā ir izvietotas nakts redzamības novērošanas kameras. Šīm vizītēm nesaprotamā veidā sekoja pēkšņs bojājums elektropadeves ierīcēs, atslēdzot sapulces norises vietu no visa veida komunikācijām un liekot domāt par iespējamu apzinātu sabotāžas aktu," norāda Apsītis.

Nelaimes piemeklējušas arī LK koncerna īpašumu Rīgā, darījumu centrā "Daugava", kur trešdien vakarā izcēlies ugunsgrēks. LK drošības dienestam uzdots izmeklēt abu negadījumu iemeslus, lai pēc tam varētu lemt par nepieciešamību vērsties tiesībsargājošajās institūcijās, skaidro Apsītis.

Ārkārtas akcionāru sapulcē 28.janvārī plānots izskatīt visus iepriekš izsludinātos darba kārtības jautājumus - 2009.gada pārskatu apstiprināšanu; 2009.gada peļņas izlietošanu; revidenta ievēlēšanu; 2010.gada pārskatu revīzijai; statūtu grozījumu apstiprināšanu; padomes vēlēšanas; revīzijas komitejas atsaukšanu un jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu.

Jau vēstīts, ka nesaskaņas LK akcionāru starpā valda jau ilgāku laiku. Šī gada laikā vairākkārt sasauktas, taču dažādu iemeslu dēļ tā arī nav notikušas uzņēmuma akcionāru sapulces. Akcionāru strīdi izvērtušies tik asi, ka oktobra sākumā viena no pusēm pirms otras izsludinātās sapulces norobežoja ar drošības žogu LK administratīvo ēku Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!