Foto: Publicitātes foto

Pieaugot kravu plūsmai gada nogales svētku gaidās, ko šogad pastiprināti ietekmē joprojām ierobežotās avio transportēšanas iespējas, īpaši starpkontinentālajos pārvadājumos, vērojama starptautisko sūtījumu piegāžu kavēšanās – izteikti šī tendence vērojama virzienā uz ASV.

Pasta sūtījumiem atvēlēto vietu skaits lidmašīnās uz ASV ir ierobežots, un rindās uz tiem gaida daudzu Eiropas valstu pasta uzņēmumi.

Gada nogale tradicionāli ir noslogotākais darba periods pasta iestādēm visā pasaulē, turklāt arī šogad būtisks sūtījumu piegādes ietekmes faktors ir Covid-19 izplatība, kas atstāj negatīvu iespaidu uz transportēšanas iespējām un piegādes laikiem. Jo galamērķa valsts atrodas tālāk no Latvijas, jo sūtījums ilgāku laiku var kavēties ceļā, īpaši gadījumos, kad starp valstīm vispār nav tiešās aviosatiksmes un sūtījumi ceļo tranzītā starp dažādām valstīm.

Patlaban lielākie sastrēgumi vērojami piegādēs uz ASV, jo starpkontinentālo pārvadājumu reisos pasta sūtījumu kravām atvēlēto vietu skaits ir nepietiekams, tāpēc izveidojusies Eiropas pasta sūtījumu rinda, gaidot vietu lidmašīnās.

Latvijas Pasts iepriekš aicināja klientus laikus iegādāties pirkumus ārvalstu interneta veikalos un nosūtīt uz ārvalstīm dāvanas gada nogales svētkiem. Lai sūtījumi adresātu sasniegtu līdz gaidāmajiem svētkiem, uz valstīm citos kontinentos sūtījumus bija vēlams izsūtīt līdz novembra beigām, bet Eiropas ietvaros plānot izsūtīšanu ne vēlāk kā decembra sākumā. Tomēr jāņem vērā, ka sūtījumi ilgāku laiku var tikt transportēti pat Eiropā – ja nosūtītājvalsts pasta operatoram nav iespēju sūtījumu piegādei izmantot tiešo aviosatiksmi, tie tiek virzīti starp citām valstīm, tajā skaitā izmantojot kravu pārvadājumus pa sauszemi, un sūtījums tranzītā var uzkavēties vairākas nedēļas.

Latvijas Pasts pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3200 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!