Foto: Shutterstock
Dārzeņu ražotājs SIA "Ķeizarsils", kas pazīstams ar zīmolu "Ezerkauliņi", pieļauj, ka notekūdeņu iekārtās ir nonācis lietus ūdens no laukuma, kurā glabājas dārzeņu atlikumi, informēja "Ķeizarsils" valdes priekšsēdētājs Kaspars Brunovskis.

Komentējot Valsts Vides dienesta (VVD) publiskotos pārkāpumus, Brunovskis sacīja, ka pēdējo dienu laikā spēcīgu lietusgāžu rezultātā tiek pieļauta iespējamība, ka notekūdeņu iekārtās ir nonācis lietus ūdens no laukuma, kurā glabājas dārzeņu atlikumi, kā rezultātā iespējama ūdens krāsas maiņa.

Savukārt iespējamās smakas veidošanās ciemata dīķī, kas atrodas netālu no ražotnes, ir saistīta ar to ka dīķis ir nelikumīgi izveidota ūdens līmeni paaugstinoša būve uz koplietošanas ūdensnotekas, kas savas nepareizas darbības rezultātā veido nosēdtilpni uz koplietošanas grāvja un tāpēc rada iespējamību smaku veidošanai.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā VVD konstatējis neattīrītu notekūdeņu novadīšanu "Ķeizarsils" ražotnē.

Fiksēts, ka nepareizs tehnoloģijas process, kas pieļauj notekūdeņiem plūst pāri tehnoloģiskajai līnijai. Tāpat tikuši nepareizi uzglabāti pārtikas atkritumi, un tā dēļ lietus laikā notekūdeņu sistēmā iekļuvuši neattīrīti notekūdeņi no ražotnes.

Notekūdeņi sakrājušies ciema dīķī, iekrāsojot ūdeni sarkanā krāsā. Līdz ar to tiek lēsts, ka ražotnē veikta biešu mazgāšana. No dīķa neattīrītie ūdeni var nonākt Mazajā Juglā.

Uzņēmumam uzdots veikt pasākumus, lai nodrošinātu, ka mazgāšanas ūdeņi tiek savākti un nogādāti biogāzes ražošanas iekārtās un tiktu novērsta atkritumu pareiza glabāšana, neizraisot piesārņojumu.

Jau ziņots, ka "Ezerkauliņu" ražotne nodota kompānijai "Ķeizarsils". Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju, SIA "Ķeizarsils" reģistrēta 2005. gadā, un tā pamatkapitāls ir 29 988 eiro.

Uzņēmums 2019. gadā strādājis 5,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka vairākkārt un bija 3600 eiro.

"Ķeizarsils" kapitāldaļas 25,21% apmērā pieder Brunovskims, savukārt kapitāldaļas 24,93% apmērā pieder gan Helmutam Balderim-Sildedzim, gan Anitai Balderei-Sildedzei, gan Kristīnei Brunovskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!