Foto: DELFI

Gadu pēc tam, kad Ķemeru sanatorija nonākusi uzņēmējam Aleksandram Gusakovam piederošās SIA "Park Hotel Ķemeri" īpašumā, objektā vērojama rosība, svētdien vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Februāra beigās Jūrmalas dome un Ķemeru sanatorijas īpašnieki parakstīs nodomu protokolu, kurā būs abu pušu apņemšanās par konkrētiem darbiem, kuri veicami konkrētos termiņos. Īpašnieku pārstāvis telefonsarunā "LNT Ziņām" apliecināja, ka sanatorijas komplekss pagaidām vēl ir iekonservēts, tomēr tur tiek veikti dažādi darbi.

"Kad iegādājāmies šo īpašumu, tur svilpoja vējš, pagrabā bija ūdens un ēkā ieplūda nokrišņi - tādā stāvoklī mēs to visu nopirkām! Šodien ēkā lietus vairs neiekļūst, esam salabojuši jumtu, aiztaisījuši spraugas terasē, iestiklojuši logus. Ir salabota arī apkures sistēma - ir rekonstruēta katlumāja un atjaunota siltumtrase, un tagad ēka tiek apsildīta," informēja "Park Hotel Ķemeri" pārstāvis Andrejs Danengiršs.

Jūrmalas dome sekojot līdzi notiekošajam Ķemeru sanatorijā un ir apmierināta, ka beidzot ir apturēta vēsturiskās būves iznīcība.

"Kā var būt neapmierināta, jo šis ir ne tikai Jūrmalai nozīmīgs objekts, bet arī visai Latvijai. Un līdz ar to mums šī atbildība ir divtik liela, un, protams, mēs visu laiku turam roku uz pulsa un interesējamies, kas ar šo objektu notiek," teica Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Edgars Stobovs.

Pašvaldība apņēmusies sakārtot parka teritoriju un apkārtējo infrastruktūru - ceļus, komunikācijas, apgaismojumu -, kā arī veikt kultūrvēsturiskā mantojuma - gājēju tiltiņa, mīlestības saliņas un citu objektu - atjaunošanu.

"Jūrmalas pilsēta investīciju plānā ir paredzējusi līdz 2020. gadam ieguldīt 12-13 miljonus eiro," stāstīja Stobovs.

Pašvaldība jau esot sagatavojusi projektus un patlaban gaidot, kad Ministru kabinets apstiprinās Eiropas Savienības struktūrfondu programmas. Savukārt Ķemeru īpašnieks sola, ka jau nākamgad darbu sāks viesnīca, bet 2018.gadā - arī dziednīca.

Pērn izskanēja ziņas, ka jaunais īpašnieks "Park Hotel Ķemeri" ir vienojies ar Krievijas viesnīcu tīklu "Heliopark Hotels&Resorts" un Ķemeros plānots ieguldīt līdz pat 20 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!