Foto: LETA

Kopš pērnā gada rudens Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir uzrunājusi vairākus iespējamos Ķemeru sanatorijas investorus, taču, lai arī uzrunātajiem investoriem pirms abām pērn notikušajām sanatorijas ēku kompleksa izsolēm nosūtītas personiskas uzaicinājuma vēstules, izsoles bijušas nesekmīgas.

Saskaņā ar Ķemeru sanatorijas līdzšinējā īpašnieka - "Ominasis Latvia" maksātnespējas administratora Aināra Kreica pausto, interesi par iespējām iegādāties vēsturisko sanatorijas ēku kompleksu izrādījuši četri investori. Tomēr potenciālie investori ir norādījuši, ka viens no šķēršļiem investēt sanatorijā ir nesakārtotā un degradētā vide Ķemeros.

Tas norādīts Ekonomikas ministrijas sagatavotajā atbildes vēstulē Saeimai, kas, izskatot Ķemeru sanatorijas situācijas šķetināšanai izveidotās Parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu, uzdeva valdībai rast nekavējošu risinājumu vēsturisko ēku kompleksa glābšanai.

Ekonomikas ministrijas ieskatā, investoru interese būtu lielāka, ja investori būtu pārliecināti, ka Jūrmalas pašvaldība ir ieinteresēta investēt sanatorijas apkārtnes sakārtošanā, proti, ielu un infrastruktūras uzlabošanā.

Par iespējām iegādāties Ķemeru sanatoriju interesējušies potenciālie investori no

Ķīnas, Krievijas, Kazahstānas, Azerbaidžānas, Lielbritānijas, Itālijas un Japānas.

Jūrmalas pašvaldība pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam investīciju plānā ir paredzējusi finansējumu sanatorijas "Ķemeri" kompleksa iegādei un tālākai attīstībai.

Savukārt Finanšu ministrija apliecinājusi gatavību izsniegt Jūrmalas domei 7,114 miljonus eiro lielu valsts aizdevumu Ķemeru sanatorijas ēku kompleksa iegādei un ir gatava aizņēmuma pieprasījumu izskatīt steidzamības kārtā, taču pirms tam Jūrmalas domei jāsakārto neskaidrie jautājumi, otrdien norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.  

 Savukārt LIAA ir apliecinājusi, ka palīdzēs Jūrmalas domei atrast operatoru, kas nodrošinātu vēsturiskā sanatorijas ēku kompleksa tālāko attīstību.

Pēc Straujumas teiktā, kad Jūrmalas dome iegādāsies Ķemeru sanatoriju, tās apkaimes sakārtošanā pilsēta varēs izmantot arī ES līdzekļus, kas paredzēti pilsētvides sakārtošanai, konkrēti, degradēto teritoriju savešanai kārtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!