Foto: LETA

Ķemeru sanatoriju izsolē iegādājusies SIA "Park Hotel Ķemeri", kuras vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Jau vēstīts, ka piektdien, 3.oktobrī, izsolē par trim miljoniem eiro pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem sanatoriju izdevās izsolīt.

Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljonu eiro apmērā. Gusakova uzņēmums bija vienīgais pretendents.

Investora vārdu laikrakstam nenoliedz arī sanatorijas īpašnieces maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics, kurš pircēju sauc par veiksmīgu atradumu. " "Uz šī politiskā fona varbūt mazliet sliktāk ir tas, ka investors nāk no Krievijas, bet visas pārējās indikācijas ir labas," viņš uzsver.

Gusakovam jau pieder viesnīcu tīkls Krievijā, Vācijā un Šveicē. "Diena" vēsta, ka viņš ir "Heliopark Group" kompānijas prezidents. Tieši uz šāda viesnīcu tipa bāzes viņš grasās attīstīt arī jauniegūto īpašumu Ķemeros, proti, plānots atklāt ārstnieciskā SPA kūrortviesnīcu.

Sākotnēji iecerēts piesaistīt Francijas kompāniju "Vichy", kas nodarbotos ar faktisko pakalpojumu nodrošināšanu, tomēr tas, visticamāk, tas netiks darīts.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) laikrakstam atklāj, ka īpašnieks Ķemeru sanatorijas durvis sola vērt 2017. gada rudenī. "Tā ir ļoti pozitīva ziņa pilsētai. Tas nozīmē gan jaunu darba vietu radīšanu, gan papildu viesu piesaisti," viņš skaidro.

Līdz 2020. gadam pašvaldības investīcijas teritorijas attīstībā varētu pārsniegt 10 miljonus eiro. Paralēli iecerēts piesaistīt arī struktūrfondu finansējumu. "Tuvāko piecu gadu laikā šī vieta būs pilnībā pārvērtusies," sola Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!