Foto: LETA
Ķemeru sanatoriju varētu iegādāties viens no tās kreditoriem - "Rietumu banka", ceturtdien, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta LNT raidījums "Ziņas Sešos".

Raidījumā norādīja, ka pēc tam, kad šogad novembrī nobruka kārtējā Ķemeru sanatorijas izsole, tās īpašnieces maksātnespējīgās kompānijas "Ominasis Latvia" administratoram Ainaram Kreicam bija jāpiedāvā nodrošinātajiem kreditoriem iegādāties īpašumu par izsoles sākuma cenu, kas bija 2,9 miljoni eiro. Kreics atzina, ka sarunas ar "Rietumu banku" un otru kreditoru uzņēmumu "Arhiidea" par pārdošanu ieilgušas.

Tas tikai pastiprina iespēju, ka kreditori sanatoriju nevēlas atdot citam, lai gan interese esot pietiekami liela, vēstīja LNT.

Pēc raidījumā ziņotā, sanatoriju pārdot varētu nākamā gada sākumā. "Visticamāk, šogad pārdošana nenotiks. Izskatās, ka pārdošana varētu notikt nākamā gada sākumā," teica Kreics.

Savukārt "Rietumu banka" atturējās LNT komentēt šo jautājumu.

Jau ziņots, ka pēc ceturtās Ķemeru sanatorijas izsoles, kuru novembra pirmajā pusē atzina par nenotikušu, jo izsoles uzvarētājs - uzņēmums "Park Hotel Ķemeri" - laikā nenorēķinājās par sanatorijas iegādi, interesi par īpašumu izrādīja vairāki citi potenciālie pircēji. Tostarp ar vienu no tiem bija iecerēts slēgt pirkuma līgumu, tomēr tas pagaidām nav izdarīts.

Tāpat ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas "Ķemeri" kompleksa īpašnieka "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Kreicu. "Ominasis Latvia" īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, tostarp nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. 

Sanatorijas "Ķemeri" kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis "Viesnīca" un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis "Peldu iestāde". "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir sācis sanatorijas "Ķemeri" kompleksa un ar to saistīto kustamās mantas pārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!