Foto: Publicitātes foto

"Luminor" banka SIA "Ķengaraga 10A" un SIA "Ķengaraga 10B" piešķir 3 miljonus eiro jauna loģistikas centra attīstībai Rīgā, Ķengaragā; finanšu līdzekļus izmantos uzņēmumu biznesa attīstībai un ēku būvniecībai.

Tas atradīsies stratēģiskā vietā Daugavas krastā pie Dienvidu tilta transporta mezgla. Kopējā loģistikas centra platība ir 10 tūkst. kvadrātmetri, no kuriem lielākā daļa jau ir iznomāta.

“Attīstoties un uzlabojoties galvaspilsētas infrastruktūrai, veidojas jauni loģistikas, biznesa, iepirkšanās un dzīvojamie rajoni, kas atslogo Rīgas centru, savukārt Dienvidu tilta pārvada apkārtne un transporta mezglu attīstība ir perspektīva un piemērota loģistikai. Šobrīd ir pieprasījums pēc kvalitatīvām, energoefektīvām un mūsdienu prasībām atbilstošām ražošanas, noliktavu un biroja telpām, jo daudzviet esošās, īpaši biroju telpas, ir morāli novecojušas,” raksturo “Luminor” Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Pēc bankas sniegtās informācijas SIA “Ķengaraga 10A” un SIA “Ķengaraga 10B” pieder divām holdingkompānijām SIA “JMI” un SIA “DKB” ar lielu pieredzi nekustamo īpašumu attīstīšanā. Lielākie realizētie nekustamā īpašuma projekti ir noliktavu un biroja komplekss Vietalvas ielā 1, renovētas ražošanas telpas Kurzemes prospektā, kā arī iepriekš attīstīts uzņēmums “Raunas ražotne”.

Foto: Publicitātes foto

Bankas aizdevums ļauj projektu veidot kā vienotu biznesa parku - blakus ir ražošanas, noliktavas un biroju ēku, skaidro uzņēmumu izpilddirektors Andris Laizāns. Tādējādi potenciālajiem nomniekiem būs iespēja izveidot telpas atbilstoši vajadzībām un prasībām - tās var izmantot gan kā biroja, gan kā tirdzniecības vai ražošanas telpas, jo ir nodrošināta ērta preču iekraušana vai izkraušana, blakus esošais Dienvidu tilts nodrošina ērtu satiksmi starp Pārdaugavas dienvidrietumiem un Rīgas labo krastu.

Jau 2018. gadā uzņēmumi noslēdza pirkuma līgumu par divu atsevišķu nekustamo īpašumu iegādi, kas turpmāk veidos vienu biznesa centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!