Foto: AFI
Ķīnas sertifikācijas un akreditācijas administrācija oficiāli atļāvusi Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem sākt produkcijas eksportu, portālu "Delfi" informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Adminstrācija publicējusi 11 Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumu sarakstu, kuriem ļauts eksportēt uz Ķīnu zvejas produktus.

Sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem – A/S "Brīvais vilnis", SIA "Gamma-A", SIA "Līcis-93" Ģipkas cehs, SIA "Līcis-93" Kolkas cehs, SIA "Karavela", "Dorado", SIA "Piejūra", SIA "Sabiedrība IMS", SIA "Saiva ANNO 1949", SIA "Saldus gaļas kombināts" un SIA "Unda" savus saražotos produktus ir iespējams eksportēt uz Ķīnu.

Jau vēstīts, ka janvāra sākumā bija jāsākas ilgi plānotajam Latvijas šprotu pirmo kravu eksportam uz Ķīnu, taču tas par vairākiem mēnešiem aizkavējās. Zivrūpnieki uzskata, ka vainojama Ārlietu ministrijas (ĀM) neizdarība. Savukārt ĀM šos pārmetumus nosauca par pilnībā nepamatotiem.

Kā iepriekš skaidroja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis, Ķīnā šogad ir mainījušās prasības zvejas produkcijas eksportam, līdz ar to mainīta iepriekšējā, 2004.gadā izdotā sertifikāta forma. Kontaktējoties ar Ķīnas atbildīgo institūciju, formu PVD ir aizpildījis un nosūtījis atpakaļ uz Ķīnu apstiprināšanai. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!