Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas lielākā kopbraukšanas pakalpojumu kompānija "Didi Chuxing" pirmdien, 6. augustā, paziņoja, ka investēs vienu miljardu ASV dolāru savā automašīnu servisa biznesā, vēsta aģentūra "Reuters".

"Didi Chuxing" plāno sadarboties ar jaunu biznesa partneri "Xiaoju Automobile Solutions Co". "Uzlabojot mūsu servisu līdz 30 miljoniem "Didi" šoferu, mēs pūlēsimies izstrādāt vadošo "vienas pieturas" automašīnu risinājuma platformu, kas būs spējīga iemantot augstāku mūsu klientu uzticību,” sacīja "Xiaoju Automobile Solutions Co" vadītājs Kevins Čens.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad "Didi Chuxing" paziņojis par gatavošanos akciju kotēšanai biržā, kas varētu notikt nākamā gada sākumā, atsaucoties uz uzņēmumam pietuvinātām personām, ziņo "Reuters". Taču Ķīnas kopbraukšanas pakalpojumu gigants oficiāli vēl nav apstiprinājis šos plānus.

"Didi Chuxing" sagaida, ka 2018. gada beigās "Xiaoju Automobile Solutions Co" gada ienākumu apmērs sasniegs 90 miljardus juaņu (13,17 miljardi ASV dolāri). Pašlaik tā darbojas 257 pilsētās kopā ar aptuveni 7500 partneriem un izplatītājiem.

Kopbraukšanas pakalpojumu kompānija arīdzan paplašinājusi savu galveno biznesu ārpus vietējā tirgus. Kopš kopbraukšanas kompānija "Uber" 2016. gadā pameta Ķīnas tirgu, "Didi Chuxing" sācis strādāt arī Āzijas dienvidaustrumos, Brazīlijā, Meksikā un Austrālijā, investējot vietējos sadarbības partneros vai uzlabojot viņu servisu.

Pagājušajā mēnesī "Didi Chuxing" apliecināja, ka Amerikas Savienoto Valstu (ASV) tūrisma aģentūra "Booking Holdings Inc" kompānijā investējusi 500 miljonus ASV dolāru ar nodomu stiprināt stratēģisko sadarbību.

"Didi Chuxing" dibināta 2012. gadā un pašlaik piedāvā ne tikai kopbraukšanas, bet arī automašīnas nomas, transportlīdzekļa apkopes un gāzes uzpildes stacijas pakalpojumus, tās pārdošnas ieņēmumi ir apmēram 60 miljardi juaņu jeb 8,79 miljardi ASV dolāru, ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja kompānijā.

Jau vēstīts, ka 2016. gada oktobrī caur "Didi Chuxing" platformu tika veikti 20 miljoni braucienu dienā. Tā paša gada augustā kompānija iegādājās "Uber China", bet 2017. gada augustā uzņēmums paziņoja par sadarbību ar Igaunijas "Taxify".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!