Foto: Shutterstock
Uzņēmums "Kornbest", kas pieder Ķīnas uzņēmējiem, Olaines novadā sācis jaunas finiera rūpnīcas būvniecību, pastāstīja kompānijas projektu vadītājs Mārtiņš Kraujiņš.

Viņš sacīja, ka finiera rūpnīcas celtniecība sākta janvāra sākumā, bet to plānots pabeigt 2020. gada ceturtajā ceturksnī.

Pēc Kraujiņa teiktā, konkrēts rūpnīcas izveidē ieguldītais investīciju apmērs varētu būt zināms būvniecības noslēguma fāzē. Rūpnīcas izveides pirmajā kārtā "Kornbest" plāno izmanto pašu finansējumu.

Tāpat Kraujiņš minēja, ka pirmās produkcijas partijas plānots saražot līdz šā gada beigām. Paredzēts, ka sākotnēji finiera rūpnīcas ražošanas jauda būs 4000 līdz 5000 kubikmetru produkcijas mēnesī.

Rūpnīcā saražoto produkciju plānots piegādāt māteskompānijai, taču labvēlīgos tirgus apstākļos produkcija varētu tikt realizēta arī citos tirgos.

Jaunajā finiera rūpnīcā iecerēts nodarbināt vairāk nekā 40 strādājošo, sacīja Kraujiņš, piebilstot, ka šobrīd gan nevar nosaukt precīzu darbinieku skaitu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Kornbest" ir reģistrēta 2018. gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,853 miljoni eiro. Kompānija pieder Ķīnā reģistrētiem uzņēmumiem "Guangzhou Kangda Industrial Investment Co" (99,93%) un "Ease King Enterprises Limited" (0,07%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!