Foto: Privātais arhīvs

Jānis Kraulis ir būvmateriālu ražotāja "Knauf" valdes priekšsēdētājs Latvijā un vada uzņēmumu grupas biznesu arī citās valstīs. "Knauf" viņš strādā kopš 1994. gada, kad tika dibināts pirmais zīmola uzņēmums Baltijā.

Interesanti, ka viņš ir ieguvis izglītību medicīnā un līdz 1994. gadam strādāja par pediatru, rūpējoties par bērnu veselību.

Jānis Kraulis gan uzskata, ka šobrīd šāda profesijas maiņa diez vai būtu iespējama, jo tie bija citi laiki.

SIA "Knauf" reģistrēta 1994. gadā. 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums pārsniedza 83 miljonus eiro, bet peļņa pēc nodokļiem – 15,6 miljonus eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir "Knauf International GmbH" Vācijā.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Runājot par manu profesionālo darbību, ir jānošķir divi periodi. Viens periods, kad no 1994. gada līdz 2012. gadam es biju vadītājs "Knauf" uzņēmumiem Baltijas valstīs, Horvātijā, Bosnijā un Hercegovinā, kā arī aktīvi darbojos "Knauf Grupas" līmenī, un galvenā uzturēšanās vieta man bija Latvija.

Otrs periods ir bijis pēdējie desmit gadi, kad mana atbildība bija "Knauf" biznesa attīstība Austrumeiropā, tajā skaitā Latvijā, un NVS valstīs. Šie divi periodi manā dzīvē ir grūti salīdzināmi, jo biznesa lielums ievērojami atšķiras – pirmajā periodā mana atbildība bija biznesa attīstība piecās valstīs un četrās rūpnīcās, savukārt otrajā periodā tās bija jau vairāk nekā četrdesmit rūpnīcas un vairāk nekā četrdesmit valstis. Ģeogrāfiskie un biznesa mērogi ir citi, un attiecīgi arī izaicinājumi ir citi.

Jau gandrīz gadu esmu atkal Latvijā un "Knauf" Austrumeiropas, Kaukāza un Ukrainas biznesu vadu no Rīgas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!