Foto: LETA

Lai gan pandēmijas laikā pieprasījums pēc apsardzes uzņēmumu pakalpojumiem saruka, kopumā vajadzība pēc drošības mājās un darbavietās nav nekur pazudusi. Tieši pretēji – šīs vajadzības palielinās, kas nozīmē, ka pieaug arī pieprasījums, ko savā labā cenšas izmantot negodīgi uzņēmēji, kas piedāvā nelicencētus pakalpojumus vai sargāšanu uztic kādam apakšuzņēmējam. "Koblenz drošība" vadītājs Raivis Terinks norāda, ka tas rada dažādus riskus, piemēram, nelicencēta videonovērošana var novest pie tā, ka privātie dati nonāk kādā "datorā šķūnī vai kaut kur Ķīnā".

"Koblenz drošība" vadītājs Raivis Terinks norāda, ka tas rada dažādus riskus, piemēram, nelicencēta videonovērošana var novest pie tā, ka privātie dati nonāk kādā "datorā šķūnī vai kaut kur Ķīnā".

Viena no lielākajām problēmām, ar ko licencētās apsardzes firmas Latvijā saskaras, – nākas konkurēt ar uzņēmumiem, kuriem nav vajadzīgo atļauju, vai tādiem, kas piedāvā apsardzes pakalpojumus, bet, kad pienāk līguma slēgšanas brīdis, atklāj, ka vienošanās jāslēdz ar pavisam citu kompāniju. Šī patērētāju maldināšana, kā uzskata "Koblenz" vadītājs, rada gan klienta datu drošības, gan fiziskās drošības riskus, jo arī reaģēšana uz izsaukumiem var tikt kavēta. Par šo un citiem nozarē svarīgiem jautājumiem "Delfi Bizness" iztaujāja Raivi Terinku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!