Foto: Publicitātes foto
Laikā no aprīļa līdz maijam Kurzemes Biznesa inkubatorā (KBI) sākuši darboties astoņi jauni uzņēmumi, to lokā ir uzņēmumi, kas piedāvā dažādus produktus un pakalpojumus, sākot no īpašiem koka automobiļiem, beidzot ar mehatronikas pasākumiem uzņēmumu komandu saliedēšanai.

KBI Saldus filiālē darbu uzsākuši divi uzņēmumi. SIA "Palešu mēbeles" saviem klientiem piedāvā iekštelpām un āra lietošanai piemērotas mēbeles palešu formā. Kā informē inkubatora pārstāvji, ražošanā netiek izmantotas rūpniecības paletes, bet gan apstrādāts egles un priedes koks. Produkcija ir roku darbs. 

Foto: Publicitātes foto

Savukārt otrs filiāles jaunais uzņēmums SIA "Bee Bite" ražo dabīgu bišu produktu, uztura bagātinātāju – bišu maizi. 

Tikmēr Liepājas filiālē darbu uzsākuši seši jauni uzņēmumi. SIA "Blue Shock Race" ir jau popularitāti ieguvušo elektrovelosipēdu "Blue Shock Bike" radītāju jaunais darbs. Uzņēmums ražo elektrokartingus, kuri jaudas un dinamikas ziņā pārspēj ierastos, ar iekšdedzes dzinēju aprīkotos nomas kartingus.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt SIA "Novus Novuss" ražo novusa galdus, kurus iespējams izmantot ne tikai novusa spēlēšanai, bet arī transformēt kā kafijas vai pusdienu galdiņu. Uzņēmuma dibinātājs ir Liepājā dzīvojošais brits Džefrijs Česters, kura mērķis ir vairot izrādās tieši Latvijā radītās galda spēles popularitāti visā pasaulē.

Cits inkubatorā esošs uzņēmums SIA "Pauks" ražos pašvirzāmus un ar pedāļiem kontrolējamus koka automobiļus bērniem. Produkti tiks ražoti no Latvijas izcelsmes koka saplākšņa, kas atbilst videi draudzīga, ekoloģiska un ilgtspējīga izejmateriāla prasībām.

Ar jaunu tehnoloģiju foto tapešu un foto gleznu drukā sevi pieteicis SIA "Giza Plus". Uzņēmums izmantos ekoloģisku, videi un cilvēkam draudzīgu drukas tehnoloģiju, kuras darbības princips balstās uz ūdens krāsu izmantošanu.

Darbību KBI Liepājas filiālē uzsācis arī uzņēmums SIA "Mariella", kas nodarbojas ar griezto sveču ražošanu. Visa uzņēmuma ražotā produkcija ir roku darbs, ko iespējams izgatavot pēc katra klienta individuāla pasūtījuma.

SIA "Stem solutions" plāno darboties robotikas un tehniskās jaunrades jomā, piedāvājot bērniem un jauniešiem inovatīvās interešu izglītības iespējas, kā arī robotiku, tehnisko jaunradi un mehatroniku kā izklaides pasākumu uzņēmumiem nolūkā saliedēt uzņēmuma komandu.

Kopumā Inkubatorā esošie uzņēmumi līdz maija beigām saņēmuši atbalstu teju 52 000 eiro apmērā. 

KBI aicina arī citus topošos un esošos uzņēmumus, kuri vēlas uzsākt uzņēmējdarbību vai attīstīt esošu biznesu, pieteikties finansējumam dažāda veida pakalpojumiem. Finansējums būs pieejams līdz 31. oktobrim.

Biznesa inkubatorā var tikt uzņemti komersanti, kuri uzņemšanas brīdī nav sasnieguši divu gadu vecumu kopš reģistrēšanās komercreģistrā, atgādina BKI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!