Foto: DELFI
Rīgas domē šodien veiksmīgi noslēgusies nekustamā īpašuma Nautrēnu ielā 18 izsole - pašvaldība pārdevusi netālu no Juglas ezera esošo Juglas muižiņu par 78 600 eiro, kas ir par vienu izsoles soli vairāk, nekā izsoles sākumcena, informēja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Muižiņu nosolīja Krievijas pilsonis Igors Pestrikovs, ko uz pilnvaras pamata izsolē pārstāvēja Kaspars Viškints. Kā liecina, "firmas.lv" informācija, Pestrikovs 2010.gadā pārstāvējis SIA "LR Moto", kas nodarbojās ar motociklu, to detaļu un piederumu pārdošanu, apkopi un remontu, bet 2010.gada oktobrī uzsākts uzņēmuma likvidācijas process, kas noslēdzies pērn aprīlī.

Pestrikova pārstāvim Viškintam savukārt pieder vairāku uzņēmumu daļas, viņš ir arī vairāku kapitālsabiedrību amatpersona. Viškints ir sporta kluba "Reaktors" īpašnieks, nekustamo īpašumu starpniecības un pārvaldīšanas uzņēmumu "AST Balts" un "NN Jugla" līdzīpašnieks un valdes loceklis, kopā ar Ivo Zonni viņam pieder arī SIA "Ēdoles pils". Tāpat Viškints darbojas arī datortehnikas vairumtirdzniecības uzņēmuma "Elko-Rīga" padomē, kā arī virknē citu kapitālsabiedrību, liecina "firmas.lv" informācija.

Pestrikovs iegādājies zemesgabalu 2035 kvadrātmetru platībā blakus bijušajai Juglas papīrfabrikai un 19.gadsimtā celta koka divstāvu ēka ar pagrabu, kas ir bijusī Brūnsa papīrfabrikas pārvaldnieka muižiņas dzīvojamā ēka ar divām ieejām. Nama kopējā platība ir 528,21 kvadrātmetrs. Ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, un tā ir jāizmanto atbilstoši Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas norādījumiem.

Ēkai saglabājušās oriģinālās divviru durvis, visi oriģinālie logi, ir ieejas fasādes portiks ar verandu otrajā stāvā, kas balstīta uz četrām doriskajām koka kolonnām, uz otro stāvu ved koka kāpnes, no otrā stāva ir izejas uz vaļēju balkonu ar balustrādi dārza pusē un verandu ielas pusē.

Ēkas sienas ir ar dēļiem apšūta guļbūve, jumta segums - viļņotās azbestcementa un bitumena loksnes. Ēka ir nodrošināta ar elektroapgādi, ūdensapgādi, kanalizāciju, centrālo apkuri un signalizāciju.

Muižiņa atrodas jauktas apbūves ar dzīvojamo funkciju teritorijā, kur primārā izmantošana ir daudzdzīvokļu māju, komerciāla rakstura objektu un tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!