Foto: Shutterstock

SIA "PATA" apgrozījums 2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, samazinājies par 8,6%, sarūkot līdz 155,8 milj. eiro, taču finanšu gadu kokrūpniecības nozares uzņēmums noslēdzis ar 2,88 milj. eiro peļņu. "PATA" konsolidētais apgrozījums 2020.gadā veidoja 156,43 milj. eiro, bet peļņa – 6,87 milj. eiro, liecina "Lursoft" klientu portfeļa informācija.

“2020.gada martā Latvijā un daudzās citās pasaules valstīs bija stājušies spēkā ar koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi, kas ievērojami samazināja ekonomikas attīstību valstī un pasaulē, kā rezultātā Covid-19 pirmajā vilnī uzņēmuma apgrozījums strauji nokritās, un mēneša pārdošanas apjoms samazinājās līdz pat 40%,” iesniegtajā vadības ziņojumā skaidro SIA “PATA”. Lai pārvarētu pandēmijas radītās sekas, SIA “PATA” saņēma 248,67 tūkst. eiro lielu valsts atbalstu no līdzekļiem, kas paredzēti Covid-19 krīzes skartajiem preču un pakalpojumu eksportētājiem.

Gada otrajā pusē tirgus negaidīti ātri sāka atdzīvoties. Strauji un masveidā pieaugošais pieprasījums veicināja cenu kāpumu, jo piedāvājums nespēja sekot līdzi pieprasījumam, kas savukārt palielināja nozares ražotāju peļņas līmeni. “Kopumā, salīdzinot ar citām nozarēm, 2020.gadā kokrūpniecība bija noturīgāka pret Covid-19 radīto šoku, gadu noslēdzot ar nelielu apgrozījuma kritumu, salīdzinot ar daudzām citām nozarēm, un uzlabotu rentabilitātes rādītāju,” skaidro SIA “PATA”.

Šogad SIA “PATA” turpina strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu tirgu apgūšanas, lai samazinātu biznesa riskus.

“Lursoft” dati rāda, ka Uldim Mierkalnam piederošā SIA “PATA” aizvadītajā gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājusi 1,1 milj. eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,7 milj. eiro. Uzņēmums 2020.gadā bija darba devējs 151 darbiniekam.

Pēc “Lursoft” pieejamās informācijas, SIA “PATA” šobrīd reģistrēta dalība 12 uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!