Foto: LETA

Laika posmā no 2020.gada 1. oktobra līdz 2021.gada 30.septembrim koksnes plātņu ražotājam SIA "Kronospan Riga" izdevies ievērojami kāpināt gan apgrozījumu, gan peļņu, šādi dati apkopoti "Lursoft" Klientu portfelī.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma apgrozījums palielinājies līdz 305,19 milj. eiro, tādējādi sasniedzot līdz šim augstāko apgrozījuma rezultātu, savukārt peļņa – līdz 105,01 milj. eiro. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA "Kronospan Riga" ieņēmumi no koksnes plātņu ražošanas uzlabojās galvenokārt uz pārdošanas apjoma pieauguma rēķina orientēto skaidu plātņu un koksnes skaidu plātņu grupās.

Stāstot par attīstības plāniem, uzņēmums norādījis, ka tas cer kāpināt ražošanas jaudu un palielināt klātbūtni Ziemeļamerikas un Ziemeļeiropas tirgos. Tāpat arī iecerēts investēt jaunās tehnoloģijās un produktos, lai palielinātu ražošanas jaudu. Jānorāda, ka orientēto skaidu plātņu ražošanas jauda uzņēmumam iepriekšējā finanšu gadā bija 800 tūkst. m3, bet koksnes skaidru plātņu – 500 tūkst. m3 gadā.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA "Kronospan Riga" bija darba devējs 236 darbiniekiem. VID publiskotā informācija rāda, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums 2021.gadā samaksājis 1,96 milj. eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – nepilnu 1 milj. eiro. Kopumā valsts kopbudžetā nodokļu maksājumos uzņēmums pagājušajā gadā samaksājis 4,32 milj. eiro.

SIA "Kronospan Riga" reģistrēts 2005.gadā, tā pamatkapitālu veido 40,99 milj. eiro. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Kiprā reģistrētais "Kronospan Baltic Holdings Ltd".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!