Foto: LETA

Kompānijas "Kolonna" dibinātāja un šobrīd maksātnespējīgā Ieva Plaude-Rēlingere vairs nekad nebūšot uzņēmēja, taču cer atgriezties, strādāt un dzīvot Latvijā, to Plaude-Rēlingere pauž intervijā žurnālam "Lietišķā Diena".

Viņa intervijā stāsta, ka no uzņēmējas ir pārtapusi par algotu darbinieci. "Tāpat kā iepriekšējos 20 gadus strādāju biznesa kompānijā – esmu "Lawrence Asset Management" izpilddirektore. Tā ir ārzemju investoriem piederoša kompānija, kas meklē iespējas investēt naudu Baltijā. Konsultēju daudzus ļoti interesantus projektus. Lai neatstātu sev tuvo kosmētikas industriju, paralēli minētajai kompānijai praktizējos vīram piederošajā kosmētikas rūpnīcā Vācijā, kas ražo nagu lakas un lūpu krāsas. Saražojam 17 miljonus nagu laku un lūpu krāsu gadā. Pati smejos, ka sievietei tas ir sapņu darbs. Pārsvarā dzīvoju Minhenē, un esmu ļoti priecīga par katru iespēju atbraukt uz Latviju, sarakstīties un runāt latviski. Taču diendienā man nākas kārtot biznesa darījumus vācu, angļu un krievu valodā," viņa saka.

Plaude – Rēlingere atzīst, ka patlaban viņai ir pārdomu laiks. "Es zinu, ka vairs nebūšu uzņēmēja. Divarpus gadus ļoti labi jūtos kā algota darbiniece. Esmu kā profesionāla hokejiste – lai spēlētu hokeju, nav noteikti jābūt ledus laukuma īpašniekam. Maksātnespējas ierosināšana bija principiāls lēmums, bet tas bija ļoti smags laiks. Es pieteicu maksātnespēju sev, pasargājot uzņēmumus. Blondās miljonāres gods nu ir kaut kas tāds, kas ir palicis pagātnē, un par savu kļūdu es esmu ļoti dārgi samaksājusi," saka maksātnespējīgā uzņēmēja.

Plaude – Rēlingere, vaicāta, kāpēc vairs nekad nebūs uzņēmēja, noteica: "Mēs visi sirdī esam jauni, bet brīdī, kad beigsies maksātnespējas process, man būs 54 gadi. Es labi jūtos, izmantoju katru brīvu brīdi, lai pabūtu kopā ar savu mazāko bērnu, kuram šobrīd ir septiņi gadi, un izbaudu, ka vīrs man no rītiem pasniedz brokastis gultā – viņš mani mīl! Bet es ticu, ka kādreiz vēl dzīvošu un strādāšu Latvijā."

Jau vēstīts, ka skaistumkopšanas kompānijas "Kolonna" dibinātāja un akcionāre Plaude-Rēlingere savu maksātnespēju pieteica 2010.gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!