Foto: AFP/Scanpix

Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA "Neste Latvija" un SIA "RusLatNafta" vienošanos, kas paredz, ka SIA "RusLatNafta" klienti ar šī uzņēmuma degvielas karti papildus DINAZ grupas uzpildes stacijām degvielu varēs iegādāties arī SIA "Neste Latvija", informē padome.

Līdz šim degvielu ar "RusLatNafta" klienta karti bija iespējams iegādāties 37 DINAZ degvielas uzpildes stacijās, no kurām 16 darbību veic "RusLatNafta", bet 21 – SIA "Aparts". Savukārt pēc vienošanās degvielu ar šo karti būs iespējams iegādāties arī visās 58 "Neste Latvija" degvielas uzpildes stacijās.

Lēmumā KP norāda, ka šāda tirgotāju vienošanās saglabās to savstarpējo konkurenci, kā arī dos būtisku labumu patērētājiem, jo ļaus "RusLatNafta" klientiem izmantot piešķirtās atlaides "Neste Latvija" tīklā. Tāpat vienošanās rezultātā palielināsies to degvielas tirgotāju skaits, kas spēj piedāvāt pakalpojumus visā Latvijā, kas ir jo īpaši būtiski komerciālajiem klientiem.

Savukārt konkurences situācijā starp trīs lielākajiem degvielas mazumtirgotājiem – SIA "Statoil Fuel &Retail Latvia", SIA "Lukoil Baltija R" un SIA "Neste Latvija" – šī vienošanās būtiskas izmaiņas neradīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!