Foto: DELFI

Konkurences padome (KP) atļāvusi apvienoties Somijā reģistrētam uzņēmumam "Auto-Bon" un Igaunijas uzņēmumam "Veho Eesti", kas abi nodarbojas ar jaunu vieglo automobiļu vairumtirdzniecību, liecina publiskotā informācija.

KP attiecīgo lēmumu pieņēmusi, jo nav konstatējusi būtisku kaitējumu konkurencei.

Darījumam bija nepieciešama KP atļauja, jo "Auto-Bon" pilnībā pieder "Bassadone Automotive Nordic" koncernam, kas darbojas arī Baltijas valstīs, tostarp Latvijā. Koncerns importē un izplata vairumtirdzniecībā jaunus "Hyundai", "Suzuki", "Ssang Yong", "Peugeot" un "Isuzu" markas vieglos automobiļus, kā arī to rezerves daļas un piederumus. Savukārt "Veho Eesti" importē un izplata vairumtirdzniecībā Baltijas valstīs, tostarp Latvijā jaunus "Citroen" un "DS" vieglos automobiļus, to rezerves daļas un piederumus.

Tādējādi, pēc KP minētā, apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts jaunu vieglo pasažieru un komerciālo automobiļu, kā arī to rezerves daļu un piederumu vairumtirdzniecības tirgus Latvijā.

Vienlaikus, izvērtējot uzņēmuma sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka minētajos tirgos apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama KP atļauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!