Foto: LETA

Nominācijas komisija, kuru izveidojusi Rīgas pilsētas pašvaldības kapitāldaļu turētāja un pilsētas izpilddirektores pienākumu izpildītāja Ivetas Zalpētere, ir izsludinājusi pieteikšanos uz trīs SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes locekļu amatiem, portāls "Delfi" noskaidroja pašvaldībā.

Kandidātiem valsts valoda ir jāzina C1 līmenī un jāpārvalda vēl vismaz viena Eiropas Savienības oficiālā valoda valdes locekļa uzdevumu izpildei nepieciešamajā apjomā. Pretendentiem ir jābūt augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai vadībzinātnēs, finansēs, ekonomikā, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā.

Tāpat pretendentiem ir jābūt darba pieredzei un izpratnei par uzņēmuma darbības jomu, kā arī nevainojamai reputācijai. Bez tā Zalpētere ir noteikusi, ka pretendentam ir jāpiemīt šādām kompetencēm: komandas vadīšana, orientācija uz attīstību, stratēģiskais redzējums, plānošana un organizēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, kā arī pārmaiņu vadīšana. Vienlaikus katram valdes locekļa amatam ir noteiktas specifiskas profesionālās pieredzes prasības.

Darbam uzņēmuma valdē pašvaldība meklē kandidātu ar kompetenci kapitālsabiedrības darbības jomā, kuram pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz trīs gadu darba pieredze nekustamo īpašumu pārvaldīšanā un apsaimniekošanā, kā arī izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar minētajām darbības jomām.

Otram valdes amatam pašvaldība meklēt kandidātu ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā, kuram pēdējo 15 gadu laikā ir vismaz trīs gadu darba pieredze finanšu vadības jautājumos, investīciju piesaistē, risku pārvaldībā, iekšējās kontroles sistēmas un iekšējā audita jautājumos.

Savukārt trešajam valdes loceklim ir jābūt ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā, korporatīvas pārvaldības un pārmaiņu vadības jomā. Tam pēdējo 15 gadu laikā ir jābūt trīs gadu darba pieredzei biznesa stratēģiju izstrādē vai ieviešanā, pieredze nozīmīgu pārmaiņu vadībā, kā arī pierādāma pieredze korporatīvās pārvaldības jautājumos.

Kandidāti uz valdes locekļu amatiem var pieteikties līdz 21. jūlijam.

Rīgas dome atgādina, ka RNP valdē šobrīd darbojas trīs pagaidu valdes locekļi, kas strādās līdz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktā konkursa kārtībā tiks izvēlēta jauna valde.

Zalpētes vadītajā nominācijas komisijā darbosies pašvaldības Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks Vladislavs Vespers, AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" pārstāve Darja Ivanova, kā arī augstākā līmeņa vadītāju atlases zīmola "Better Boards" vadītāja Inga Bratena.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka RNP dalībnieku sapulce 25. maijā pieņēma lēmumu samazināt uzņēmuma valdes locekļu skaitu līdz trim, tādējādi no darba atceļot tās pagaidu vadītāju Ernestu Saulīti un valdes locekli Unu Skrastiņu.

Lēmumu par valdes locekļu skaita samazināšanu dalībnieku sapulce pieņēma, pamatojoties uz auditora ieteikumi, savukārt Saulīša un Skrastiņas atlaišana saistīta ar amatpersonu darbu, kas neesot veikts pietiekami kvalitatīvi.

Pagaidu valdes locekļu amatus saglabāja Elmārs Martinsons un Irīna Miķelsone, bet pašvaldība kā trešo valdes locekli iecēla Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieci Elitu Turku.

RNP izveidoja 2010. gadā, kas pilnībā pieder Rīgas domei. Uzņēmumu izveidoja, apvienojot 15 pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības. Tas apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!