Foto: LETA
Par iespēju būvēt Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa otro kārtu tālāk sacentīsies deviņi kandidāti, kuri iesniedza pieteikumus un tika atzīti par atbilstošiem kvalifikācijas prasībām, informēja PSKUS sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Podniece.

Konkursa otrajā kārtā sacentīsies piecas sabiedrības ar ierobežotu atbildību – "Arčers", "Merks", "Monum", "Skonto būve" un "Velve", divas pilnsabiedrības - "LNK Industries Group", "RERE Būve 1", kā arī akciju sabiedrība "UPB" un personu apvienība "BBA, PMK un TILTS".

Atgādinām, ka 2019. gada 11. aprīlī A korpusa otrās kārtas būvdarbu veikšanai slimnīca izsludināja konkursa procedūras ar sarunām 1.posmu – kandidātu atlasi. Šogad 28. maijā slimnīca saņēma deviņu kandidātu pieteikumus, kurus izvērtēja gan slimnīcas Iepirkumu komisija, gan Iepirkumu uzraudzības biroja speciālisti. Konkursa otrajā posmā slimnīca no pretendentiem sagaida finanšu un tehniskos piedāvājumus. Iepirkuma otrais posms tiks izziņots pēc 10 dienu nogaidīšanas perioda beigām.

Šī gada sākumā slimnīca noslēdza līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par Eiropas Savienības fonda lielā projekta "Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunās A2 ēkas attīstība" īstenošanu laika posmā līdz 2023. gada 31. decembrim.

Projektu, kura kopējās izmaksas tika plānotas 91 068 678 eiro apmērā, 85% apmērā līdzfinansēs Eiropas Reģionālās attīstības fonds un tas veicinās Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda no 2014. gada līdz 2020. gada plānošanas perioda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo īpaši sociālās, teritoriālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru" sasniegšanu.

Kā ziņots, tika plānots, ka Stradiņa slimnīcas A korpusa otrajā kārtā taps jauna ēka, kurai plānoti pieci virszemes stāvi un pagrabstāvs, telpu platībai kopumā sasniedzot aptuveni 37 000 kvadrātmetru. Jaunajā ēkā tiek paredzēts Neatliekamās palīdzības centrs, Operāciju bloks ar 15 operāciju zālēm, Sievietes un bērna veselības klīnika, Intensīvās terapijas nodaļa, Neiroloģijas klīnika ar telpām Insulta vienībai, kā arī ķirurģijas profila nodaļas.

Jaunā korpusa būvniecības pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā 2017. gada 30. martā, projekta pilnā funkcionalitāte sasniegta 2018. gada 30. jūnijā, un tajā jau vairāk nekā gadu ārstējas Gastroenteroloģijas, Nefroloģijas, Endokrinoloģijas, Uroloģijas, Otorinolaringoloģijas, Endoskopijas nodaļu pacienti, ka arī atrodas Poliklīnika, Diagnostiskās radioloģijas institūts, Dienas stacionārs un Apvienotā laboratorija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!