Foto: DELFI

Jau vairāki desmiti studentu no Latvijas augstskolām metušies sacensībās, paši saviem spēkiem meklējot investorus, pētot tirgu, meklējot klientus, lai divu gadu laikā pierādītu, ka spēj kādā Latvijas novadā radīt lielāko ekonomisko pienesumu. Konkurss "Radām novadam" aicina iesaistīties jaunus dalībniekus.

Ja vien komandai ir atbilstoša biznesa ideja, tad dalība konkursā ir pārliecinoši labākā iespēja uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā, pārliecināts projekta idejas autors Andris Čeksters. Līdzšinējā pieredze liecina, ka komanda, kas piedalās projektā, "iegūst pretimnākošu novadu, plašu publicitāti sev un biznesam, grantu, kā arī papildus uzticamību un pretimnākšanu sarunās ar investoriem vai cita veida finansētājiem".

"Dalība konkursā ne tikai neierobežotu, bet pat palīdzētu iegūt arī cita veida atbalstu uzņēmējdarbībai no novadiem un valsts dažādām programmām," uzsver Čeksters.

"Pat ja nav doma uzsākt kādu savu biznesu, studentiem konkurss ir izcila iespēja parādīt to, ka viņi ir atbildīgi, ambiciozi, drosmīgi un spējīgi sasniegt rezultātus. Jau šobrīd dažas no Latvijas TOP kompānijām interesējas par konkursa dalībniekiem," skaidro projekta idejas autors. "Nešaubos, ka, būdami sekmīgi konkursā, studenti varēs uzsākt vai turpināt savu karjeru jau daudz augstākā līmenī."

Organizatori ir nolēmuši no balvu fonda 20 000 eiro novirzīt komandām kā grantus. Čeksters lēš, ka uz komandu tie būtu nedaudz vairāk nekā 1000 eiro. Tie tiks izmaksāti komandai, ja tā sasniegs sevis uzstādītos rezultātus. "Principā šie granti varētu būt viss vienkāršāk pieejamais finansējums uzņēmējdarbībai jauniešiem Latvijā. Granti ne tik ļoti būtu domāti kā investīcijas biznesā, bet drīzāk kā neliels stimuls un kompensācija par ieguldīto laiku un enerģiju," uzsver projekta idejas autors.

Konkursa "Radām novadam" ietvaros ar vairums augstskolām ir izveidojusies laba sadarbība, un studentiem augstskolas nāk pretim, tostarp sedzot transporta izmaksas, gan palīdzot ar saviem biznesa inkubatoriem.

Kā arī, atkarībā no studiju virziena, dalību konkursā var savienot ar praksi vai iegūt studiju kredītpunktus.

Projekta organizatori norāda, ka ir atvērti gan jaunām komandām, gan studentiem, kuri vēlas pievienoties kādai no esošām komandām. Vienīgais ierobežojums ir tāds, ka, visticamāk, konkursā netiks iekļauti jauni novadi.

Visus interesentus aicināti sazināties ar projekta vadītāju Elīnu Miķelsoni, rakstot uz elina@radamnovadam.lv.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura ietvaros katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Konkursa noslēgumā - 2016.gada vasarā - žūrija vērtēs padarīto, proti, darba vietas, piesaistīto finansējumu un citus iesaistīto novadu ieguvumus. Kopējais konkursa balvu fonds ir 50 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!