Foto: DELFI

Konkurss "Radām novadam" ceturtdien Zemgales reģionālajā kompetenču attīstības centrā rīko informatīvo semināru, lai informētu jauniešus par iespēju iesaistīties projektā, portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji.

Līdz 31. martam ir iespējams pieteikt komandas jauniešu biznesa projektu konkursā ''Radām novadam''.

Konkurss ir turpinājums pilotprojektam, kurš noslēdzās 2016. gada vasarā un Eiropas Komisijas vērtējumā tika atzīts par labāko uzņēmējdarbības veicināšanas projektu Latvijā un vienu no labākajiem Eiropā.

Tā mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursā jauniešu komandām līdz 2018. gada novembrim, realizējot biznesa idejas, ir jārada pēc iespējas lielāka ekonomiskā vērtība savos izvēlētajos novados, radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas un dažādos citos veidos veicinot sociālekonomisko attīstību.

Konkursā var piedalīties ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem un ar ne ilgāku pieredzi uzņēmējdarbībā kā seši mēneši. Jaunieši tiek aicināti pieteikties konkursam līdz 31. martam, izveidojot komandu vismaz trīs cilvēku sastāvā un reģistrējoties "radamnovadam.lv".

Komandām, konkursa ietvaros, tiks sniegts daudzpusīgs atbalsts ideju realizācijai un komandas iegūs arī publicitāti un atpazīstamību, potenciāli palielinot iespējas piesaistīt finansējumu saviem projektiem un papildus atbalstu no novadiem.

Visām komandām, kuras sasniegs rezultātus konkursa ietvaros, būs iespēja saņemt finansiālu atbalstu granta veidā vismaz 2000 eiro apmērā. Papildus tam labākās komandas divu gadu laikā sadalīs balvu fondu 10 000 eiro vērtībā.

Informatīvais seminārs norisināsies ceturtdien, 23. februārī, pulksten 17 Zemgales reģionālajā kompetenču attīstības centra mazajā konferenču zālē Svētes ielā 33, Jelgavā. Semināram Zemgalē 23. februārī organizatori aicina pieteikties zvanot: 63012155 vai 63012169.

Konkursa rīkotāji ir gatavi doties uz novadiem ar informatīviem semināriem, interesentus aicinot sazināties ar organizatoriem, rakstot uz elina@radamnovadam.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!