Foto: RIA Novosti/Scanpix

Konkursu par zemes ciparu televīzijas apraides tiesībām pēc 2013.gada varētu izsludināt šā gada nogalē, sacīja Satiksmes ministrijas (SM) sabiedrisko attiecību speciāliste Mārieta Švalbe.

Viņa atgādināja, ka SM ir sagatavojusi koncepcijas projektu un modeļus zemes ciparu televīzijas programmu izplatīšanai no 2014.gada, kad beidzas Latvijas elektronisko sakaru sniedzēja "Lattelecom" tiesības nodrošināt ciparu televīzijas apraidi.

Koncepcija pērn 8.decembrī izsludināta Valsts sekretāru sanāksmē un ir iesniegta Valsts kancelejā.

Švalbe paskaidroja, ka pēc attiecīgu likumu grozījumu pieņemšanas Saeimā tiks izstrādāts konkursa par raidīšanas tiesībām nolikums. "Ja likumprojekti tiks pieņemti savlaicīgi, konkursu varētu organizēt šā gada nogalē," viņa teica un piebilda, ka "Lattelecom", tāpat kā visiem citiem elektronisko sakaru komersantiem, būs vienlīdzīgas iespējas piedalīties konkursā un iesniegt savus piedāvājumus.

Jau ziņots, ka "Lattelecom", kuram apraides tiesības ir līdz 2014.gadam, aicinājis valdību nekavēties ar konkursa izsludināšanu. Ja uzņēmums tajā tiks atzīts par uzvarētāju, tas sola nodrošināt 50 tūkstošus bezmaksas dekoderu mazturīgajiem iedzīvotājiem.

"Lattelecom" ir valdības apstiprināts komersants, kas īstenoja Latvijas pāreju no analogās uz ciparu televīzijas apraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!