Foto: Shutterstock
Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" 2021.gada 1.pusgads produkcijas realizācijas apjoma ziņā bijis līdzvērtīgs iepriekšējam, savukārt ar augustu sācies pieaugums, tāpēc kooperatīvam izdevies noslēgt gadu ar 4,2% pašražotās produkcijas realizācijas pieaugumu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā "Straupe" norāda, ka pērn par 1,2% pieauga iepirktā piena daudzums. 84% no tā pārstrādāts gala produktā, kā rezultātā par 7% pieauguši realizētā biezpiena, par 12% pasterizētā piena, par 37% kefīra un par 11% paniņu apjomi.

Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Straupe" apgrozījums 2021.gadā palielinājās līdz 7,7 milj. eiro, taču gads noslēgts ar 42,19 tūkst. eiro zaudējumiem. "Lursoft" Multi atskaites dati rāda, ka pēdējo reizi ar zaudējumiem "Straupe" strādāja 2016.gadā.

Kooperatīvs norāda, ka gada bilanci negatīvi ietekmējis pieaugošais iepirktās taras, dažādu ražošanai nepieciešamo materiālu un citu izdevumu kāpums.

Kooperatīvs turpina meklēt jaunus un izdevīgus sadarbības partnerus, turpina attīstīt pašu tirdzniecību. Tā, piemēram, šogad februārī atklāta tirdzniecības vieta Kauguros, tirgū "Līgo".

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka pērn nodarbināto skaits Piensaimnieku kooperatīvajā sabiedrībā "Straupe" auga līdz 100 strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!