Foto: Publicitātes foto
AS "Valmieras Stikla šķiedra" padomes loceklis Peters Hanss Kords no šodienas pamet amatu uzņēmumā, liecina kompānijas paziņojums biržā.

Uzņēmumā norādīja, ka Kords pats iesniedzis paziņojumu par padomes locekļa amata pamešanu.

Tādējādi "Valmieras Stikla šķiedras" padome darbosies nepilnā sastāvā līdz kārtējai akcionāru sapulcei, kas plānota šā gada maijā.

Kā liecina informācija "Valmieras Stikla šķiedras" mājaslapā, Kords bija uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Jirgena Preisa-Daimlera vietnieks.

Tāpat uzņēmuma padomē darbojas Stefans Preiss-Daimlers, Jērans Pfūls un Andris Oskars Brutāns.

Ziņots, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns 2017.gadā strādāja ar 125,864 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga par 81,2%, sasniedzot 8,641 miljonu eiro. Tajā pašā laikā grupas mātesuzņēmums "Valmieras stikla šķiedra" 2017.gadā strādāja ar 104,039 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes - līdz 5,415 miljoniem eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!