Foto: Publicitātes attēli

Ar zīmolu "Dzintars" strādājošais kosmētikas ražotājs SIA "H.A.Brieger" nākotnē plāno eksportēt 90% no saražotās produkcijas, sacīja "H.A.Brieger" līdzīpašniece un vadītāja Anastasija Udalova.

Viņa uzsvēra, ka Latvija paliks uzņēmuma mājas tirgus, bet prognozēja, ka pārdošanas apjomi Latvijā nebūs vairāk kā 10% no kopējā apgrozījuma. Pārējie 90% būs eksporta tirgos.

"Eksporta tirgos mēs negribam sevi ierobežot. Mēs virzāmies uz misiju "dabiskāki produkti masām", un šāda problēma ir visos valstu tirgos – vai nu pērc dabisku produktu, kas ir četras reizes dārgāks, vai smērē uz sevis naftas produktus," sacīja Udalova.

Uzņēmuma vadītāja skaidroja, ka "Dzintara" tipa produkcija ir pieprasīta visur – Skandināvijas valstīs, Eiropas valstīs –, tāpēc "H.A.Brieger" sev neliek rāmjus kā agrāk – tikai NVS valstis.

"Mums ir ļoti laba mārketinga kampaņa, un mūs min kā piemēru, kā var jaunā veidolā un izskatā atdzimt padomju laika ražošana. Mums ir aktīvs starts eksporta tirgos, un mēs sevi neierobežosim - arī Amerika, Āfrika, Eiropa, Āzija – cerams, ka "Dzintars" būs visur," teica Udalova.

Viņa pavēstīja, ka "H.A.Brieger" ir zīmols, kuram ir 172 gadi, un uzņēmums plāno atdzīvināt arī šo zīmolu, tādēļ nākamajā gadā šajā virzienā ir gaidāmi jaunumi.

""H.A.Brieger" būs "premium" klases produkts, kas vairāk tendēts uz eksportu un konkurēs ar dārgākiem ārvalstu zīmoliem, savukārt "Dzintars" būs masu produkts, kas pieejams ikvienam. Domājams, ka nākamgad maijā varēsim sākt "H.A.Brieger" produktu pārdošanu," piebilda Udalova.

"H.A. Brieger" reģistrēta 2006. gadā, taču tās nosaukums līdz 2020. gada oktobra sākumam bija SIA "Instruments", bet līdz 2021. gada janvāra sākumam - "Dzintars Production". Kompānijas pamatkapitāls ir 284 500 eiro. "H.A. Brieger" īpašnieki ir "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" (67%), kuras patiesais labuma guvējs ir Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis, un SIA "Asko R" (33%), kuras īpašniece ir Udalova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!