Foto: Reuters/Scanpix
Kosmētikas preču tirgotāja SIA "Avon Cosmetics", kas preces piedāvā tiešajā pārdošanā, apgrozījums pagājušajā gadā bija 6,046 miljoni eiro, kas ir par 5,8% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 11,8 reizes - līdz 12 559 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Avon Cosmetics" nesasniedza plānotos finanšu rezultātus.

Apgrozījuma samazinājums vadības ziņojumā daļēji skaidrots ar Covid-19 pandēmiju, tostarp pandēmijas sākumā samazinājās pārdošanas pārstāvju aktivitāte un pasūtījumu skaits. Tādējādi "Avon Cosmetics" veica izmaiņas pārdošanas plānos, pasūtījuma lielumos, kuriem tiek piešķirta bezmaksas piegāde, savukārt pasākumi un apmācības tika pārnestas uz digitālo vidi.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka netika novēroti būtiski piegādes traucējumi, jo tika izstrādāts rīcības plāns iespējamo traucējumu varbūtības novēršanai. "Avon Cosmetics" nenovēroja arī likviditātes problēmas, jo bija pietiekami daudz finanšu resursu, lai izpildītu saistības bez maksājumu kavējumiem.

"Avon Cosmetics" vadība paredz, ka ierobežotā iespēja tikties ar klientiem Covid-19 ietekmē būtiski neietekmēs uzņēmuma ieņēmumus un peļņas rentabilitāti, kā arī uzņēmuma vadība neparedz likviditātes problēmas. Uzņēmums turpinās stiprināt pozīcijas tirgū. Tāpat "Avon Cosmetics" turpinās pārraudzīt Covid-19 pandēmijas attīstību Latvija un pasaulē, lai pielāgotos tā radītajām izmaiņām uz uzņēmējdarbību.

2019. gadā "Avon Cosmetics" apgrozījums bija 6,417 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa sasniedza 148 220 eiro.

Kompānija "Avon Cosmetics" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 392 615 eiro. "Avon Cosmetics" pilnībā pieder Lielbritānijai reģistrētajai kompānijai "Avon Cosmetics Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!