Foto: LETA

Konkurences padome atļāvusi darījumu, kurā siltumapgādes uzņēmumu SIA "Dalkia Latvia" no Francijas "Dalkia Group" pārņēma uzņēmējam Guntaram Kokorevičam pilnībā piederošā SIA "Enerģijas risinājumi".

KP vērtēja SIA "Enerģijas risinājumi" un SIA "Dalkia Latvia" apvienošanos, un to atļāvusi, teikts KP lēmumā.

Jau ziņots, ka kopš 10.decembra "Dalkia Latvia" mainīts nosaukums, un tagad tas ir "Enerģijas Risinājumi.LV". Uzņēmuma valdē iecelts Kokorevičs un Ēriks Timpars. Līdz ar darījumu Kokorevičs pastarpināti kļuvis par Valmieras un Cēsu siltumapgādes uzņēmumu īpašnieku, ieguvis 2% akciju "Rīgas siltumā" un 10% "Liepājas enerģijā". Kokorevičs iepriekš bijis "Dalkia Group" pārstāvis Latvijā.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, "Dalkia Latvia" dibināta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 469 000 latu, un visas daļas pieder SIA "Enerģijas risinājumi". 2012.gadu "Dalkia Latvia" noslēdza ar 114 949 latu apgrozījumu un 304 530 latu zaudējumiem.

Savukārt SIA "Enerģijas risinājumi" dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. Visas daļas pilnībā pieder Kokorevičam. Uzņēmums saimniecisko darbību nav veicis.

Kokorevičs teica, ka uzņēmuma iegāde saistīta galvenokārt ar "Dalkia Group" stratēģiju - samazināt ģeogrāfisko pārstāvniecību. Ņemot vērā, ka Kokorevičs personiski bija tas, kurš garantēja pašvaldībām siltumuzņēmumu darbību un stabilitāti, viņš uzskatījis par savu pienākumu šo uzņēmumu iegādāties un turpināt īstenot izvirzītos plānus.

"Mana vēlme veicināt Latvijas enerģētikas sektora attīstību un padarīt to mūsdienīgāku un klientiem draudzīgāku sakrita ar "Dalkia" ieceri atrast uzņēmumam jaunus īpašniekus. Pateicoties darbam "Dalkia Group", kas ir lielākais siltuma ražošanas un piegādes uzņēmums Eiropā, ne tikai man, bet arī mūsu profesionāļu komandai ir iegūta neatsverama pieredze, lai varētu veiksmīgi pārvaldīt un attīstīt Latvijas siltumapgādes nozarē strādājošo uzņēmumu un padarīt to vēl ambiciozāku un pretimnākošāku klientiem," uzsvēra uzņēmējs.

Viņš uzsvēra, ka gan "Cēsu siltumtīkli", gan "Valmieras enerģija" turpinās iesāktos darbus sadarbībā ar pašvaldībām. Uzņēmumi esot veiksmīgi, stabili un paveikuši daudz laba, teica uzņēmējs.

Tuvāko gadu laikā uzņēmums neplāno apstāties savā attīstībā un iecerējis turpināt investīcijas modernizācijā - jau nākamo divu gadu laikā paredzēts aizstāt pašreiz strādājošās gāzes koģenerācijas stacijas Valmierā ar jaunām un modernām biomasas katlumājām.

Savukārt no kādreizējiem plāniem iegādāties lielāko daļu AS "Rīgas siltums" kapitāla daļu "Dalkia" jau savulaik esot atteikusies. Kokorevičs atzina, ka arī viņam neesot stratēģiska mērķa iegādāties valstij vai pašvaldībai piederošās "Rīgas siltuma" daļas.

Kā ziņots, Kokorevičam (90%) un bijušā premjera Andra Šķēles ģimenei ar partneriem (10%) pastarpināti pieder arī atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Vides pakalpojumu grupa", ko viņi iegādājās no "Veolia" grupas, kuras paspārnē darbojas arī "Dalkia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!