Foto: F64

Konkurences padome (KP) atļāvusi apvienošanos, kurā SIA "Maxima Latvija" iegūst telpu izmantošanas tiesības tirdzniecības telpās Baznīcas ielā 14, Dobelē, ko iepriekš izmantojis mazumtirgotājs SIA "Rimi Latvija".

KP stāstīja, ka "Rimi Latvija" aizvadītā gada novembrī Dobelē nolēma paplašināt savu darbību, atverot otru, jaunu un lielākas ietilpības veikalu, un tādējādi slēdza veikalu Baznīcas ielā. Tikmēr "Maxima Latvija" šajās telpās ieguva nomas tiesības un plāno atvērt savu veikalu.

KP lēmumā konstatēja, ka "Maxima Latvija" darījums ar konkrēto telpu iznomātāju ietekmē trīs tirgus - tirdzniecības telpu iznomāšanas tirgu, ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgu lielveikalu vidē, kā arī ikdienas patēriņa preču iepirkuma tirgu.

Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secina, ka patērētājiem bez "Maxima Latvija" Dobelē ir iespējas izvēlēties vairāku citu konkurējošo mazumtirgotāju pakalpojumus, piemēram, "Rimi", "Top" vai "Elvi" veikalus. Tādējādi darījuma rezultātā patērētājiem netiks samazinātas vai ierobežotas iespējas izvēlēties dažādu mazumtirgotāju sniegtos pakalpojumus.

Lai arī tirgotāju maiņas rezultātā pieaugs "Maxima Latvija" tirgus daļa, tas būtiski neietekmēs efektīvas konkurences struktūru konkrētajā tirgū, kur līderpozīcijas Dobelē saglabās "Rimi Latvija". Darījuma rezultātā konkrētajā tirgū nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem, darījums ir atļaujams.

Jau ziņots, ka Dobelē veikals "Rimi" no 2015. gada novembra darbu sācis trīs reizes plašākās telpās Brīvības ielā, informēja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite.

Viņa norāda, ka iepriekšējā veikala atrašanās vietā Dobelē, Baznīcas ielā 14, "Rimi" tirdzniecības platība bija 650 kvadrātmetri. Toties jaunā "Rimi" hipermārketa tirdzniecības platība ir teju 1900 kvadrātmetri. Savukārt visa tirdzniecības centra Brīvības ielā 30 kopējā ēkas platība ir 3175 kvadrātmetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!