Foto: LETA

Konkurences padome (KP) pagarinājusi Latvijas lielākās informācijas aģentūras LETA iegādes darījuma izpētes termiņu.

Patlaban ir pagājis viens mēnesis no ziņojuma saņemšanas par apvienošanos, kurā Igaunijas uzņēmumu grupa "MM Grupp" iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA LETA. Taču mēneša laikā KP lēmumu par apvienošanos nav pieņēmusi.

KP atzina, ka ir pieņemts lēmums par papildu izpētes sākšanu, taču plašākus komentārus par šādu lēmumu KP nesniedza.

Līdz ar to gala lēmums konkurences uzraugam ir jāpieņem trīs mēnešu laikā.

Jau ziņots, ka Konkurences padome (KP) šā gada 4. septembrī saņēma ziņojumu par apvienošanos, kurā Igaunijas uzņēmumu grupa "MM Grupp" iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA LETA jeb Latvijas lielāko informācijas aģentūru LETA, teikts KP paziņojumā.

Nacionālo informācijas aģentūru LETA iegādāsies "MM Grupp" piederošais uzņēmums "UP Invest", kuram iepriekš jau piederēja ziņu aģentūru grupa BNS.

Kopš septembra sākuma "MM Grupp" kontrolē gan vairs nav BNS Latvijas uzņēmumu - SIA "BNS Latvija" un SIA "Mediju monitorings". Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem šo uzņēmumu īpašnieks vairs nav "MM Grupp" kontrolētais Igaunijas uzņēmums "BNS Group". Par "BNS Latvija" un "Mediju monitoringa" jauno īpašnieku kļuvis Igaunijas uzņēmums "AMP Investeeringud".

"UP Invest” valdes loceklis Svens Nūtmans iepriekš LTV raidījumam "De facto" izteicās, ka Latvijas daļu no BNS tīkla nolemts pārdot, jo "sapratām, ka Latvijas Konkurences padome neļaus paturēt abus uzņēmumus".

Kā norādīja KP, "MM Grupp" kontrolē patlaban atrodas virkne uzņēmumu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kas darbojas galvenokārt farmācijas un mediju biznesā. Latvijā "MM Grupp" kontrolē arī portālus "Tvnet" un "Apollo".

Kā ziņots, investīciju holdings "UP Invest" augusta sākumā paziņoja par Latvijas lielākās informācijas aģentūras LETA iegādi.

Kā informēja Nūtmans, "UP Invest" ir ilgtermiņa skatījums uz Baltijas mediju tirgus attīstību un LETA iegāde ir nozīmīgs solis šīs stratēģijas īstenošanā. Jaunie īpašnieki sola, ka jaunās investīcijas un tirgus konsolidācija vēl vairāk uzlabos pakalpojumu kvalitāti, kas tiek sniegta profesionālajiem informācijas un ziņu lietotājiem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

LETA joprojām būs neatkarīga no citām ar "UP Invest" saistītajām Latvijas mediju kompānijām.

"Aģentūras LETA klienti var būt pārliecināti, ka pašreizējie kvalitātes standarti tiks saglabāti un uzturēti arī turpmāk. Ļoti labi, ka LETA ir iegādājies investors ar starptautisku vērienu. Tas garantēs spēcīgas ilgtermiņa pozīcijas mūsu ziņu un mediju monitoringa servisiem," norādīja aģentūras LETA valdes locekle Una Klapkalne.

Informācijas aģentūra LETA sniedz ziņu un biznesa informācijas risinājumus organizācijām un uzņēmumiem. LETA tika dibināta 1992. gadā, tomēr aģentūras vēsture aizsākās 1919.gadā. Starp aģentūras lielākajiem klientiem ir lielākie uzņēmumi, mediju un valsts institūcijas un organizācijas, kā arī vēstniecības un starptautiskās kompānijas.

2014. gadā LETA strādāja 158 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums bija 3 087 968 eiro un peļņa - 9714 eiro.

"UP Invest" ir investīciju kompānija, kas izveidojusi holdingus mediju, mazumtirdzniecības, IT un tehnoloģiju jomās. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Marguss Linnamē.

Līdz šim aģentūras LETA kontrolpakete jeb 99,66% daļu piederēja SIA "Baltijas informācijas grupa", kuras līdzīpašnieki vienādās daļās ir Agris Strautnieks, Mārtiņš Barkāns un Alvja Krasovska vadītā SIA "Dyaltos Capital".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!