Viktora Krasovicka dēla kafejnīca par vietu pludmalē Jūrmalas domei maksā vairākas reizes mazāk nekā citi līdzīga profila uzņēmumi, noskaidrojis TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums secina, ka nu jau bijušā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) politiskās veiksmes pamatā bijusi pretimnākšana pilsētniekiem. ZZS sponsors Jūlijs Krūmiņš ātri saņēma būvatļaujas sava kvartāla celšanai. Cits ziedotājs – ceļu būves firma "Liktenis" – saņēmis miljoniem vērtus domes pasūtījumus. Truksnis bijis draudzīgs arī pret bijušajiem "Parex bankas" īpašniekiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki. Kargins ticis pie zonējuma maiņas, lai izbūvētu parku pie savas mājas kāpās. Savukārt Krasovicka dēla pārstāvētā pludmales kafejnīca "Legend Beach" par simbolisku samaksu tikusi pie labas vietas Bulduros.

Kafejnīca par vietu pludmalē pašvaldībai maksā nomas maksu 1200 eiro par sezonu. Citas Jūrmalas kafejnīcas maksā nomas maksu 5 000 – 20 000 eiro par sezonu.

Jau otru gadu pēc kārtas pretendentus uz zemes nogabaliem pludmalēs nosaka izsolēs. Pilsētas centrā uz vietu pretendē pieci, septiņi tirgotāji, kas izsoles sākumcenu parasti pieckāršo. "Legend Beach" kaimiņš par savu vasaras kafejnīcu nosolījis 13 000 eiro, otrā pusē esošais individuālais uzņēmums – 10 000 gadā.

Uz zemes gabala nomu, kur tagad atrodas "Legend Beach", pieteicās astoņi uzņēmēji, kas darbojas vasaras kafejnīcu biznesā. Izsole notika janvārī un februrāri četrās kārtās. Izsolē summa pieauga līdz 220 000 eiro.

Tomēr pašvaldība nevis turpināja izsoli, bet gan to pārtrauca. Ierēdņi domes lēmumā ierakstīja, ka solīšanu turpināt nav vērts, jo tik daudz tik un neviens nemaksāšot. Pašvaldība nedeva iespēju noskaidrot uzvarētāju, ne arī tam samaksāt nosolīto nomas maksu.

25. maijā sarīkoja jaunu izsoli. Izsole ātri bija galā un ar 1200 eiro tajā uzvarēja SIA "Smiļģa properties", kur ceturtā daļa pieder uzņēmumam, kura prokūrists ir Krasovicka dēls Georgijs. Firmas vadītāju sauc Aleksejs Zagrebeļnijs.

Izsole garantē tiesības ekskluzīvajā vietā par tūkstoti gadā strādāt līdz 2020. gada beigām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!