Foto: Pixabay

Pie Latvijas-Krievijas robežas rindās gaidošo kravas automašīnu skaits turpina sarukt, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sniegtā informācija.

Lai šķērsotu robežu, no Latvijas puses rindā pie Terehovas robežkontroles punkta vakar no rīta gaidīja ap 480 automašīnu un paredzamais gaidīšanas laiks bija aptuveni 69 stundas. Šorīt rindā pie šī robežkontroles punkta gaida 320 kravas automašīnas, bet paredzamais gaidīšanas laiks sarucis līdz 30 stundām.

Rindā pie Grebņevas robežkontroles punkta šorīt gaida 50 kravas automašīnas, kas ir par 60 mazāk nekā vakar ap šo pašu laiku. Prognozējamais gaidīšanas laiks šajā vietā ir sarucis no 23 stundām vakar līdz desmit stundām šorīt.

Savukārt rindas pie Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām Pāterniekos un Silenē šorīt neveidojas, liecina LVC sniegtā informācija.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests trešdien aicināja pārvadātājus, kuri ved preces uz Krieviju, izmantot muitas kontroles punktu "Grebņeva", kur rindā gaidīja salīdzinoši neliels skaits kravas automašīnu.

Garās kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas varētu būt skaidrojamas gan ar traucējumiem datorsistēmas darbībā Krievijas pusē, gan ar autopārvadātāju padziļinātu pārbaudi, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Saskaņā ar ATD rīcībā esošo informāciju 27. un 28. februārī Krievijas robežkontroles punktos bijuši konstatēti traucējumi datorsistēmas darbībā, bet šobrīd tehniskās problēmas ir novērstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!