Foto: DELFI

SIA "Kreiss" jau 25 gadus nodarbojas ar kravu pārvadājumiem gan starppilsētu, gan starpvalstu līmenī. Tuvākā nākotnē uzņēmums plāno vairāk paplašināties Vācijas tirgū, koncentrējoties uz iekšzemes pārvadājumiem.

Uzņēmums dibināts 1994. gadā. 25 gadu laikā tas ir palielinājis savu autoparku līdz 1500 kravas mašīnām, kuras regulāri atjaunina. Kā saka uzņēmuma pārstāvis Toms Grīnvalds, mašīnas tiek mainītas ik pēc trim-četriem gadiem drošības dēļ. "Mēs nekad nezinām, kas notiks uz ceļa. Mašīna brauc, bet priekšā tai var izskriet jebkas. Tad tehnikai jābūt pēc iespējas labākajai," skaidro Grīnvalds.

Pagājušajā gadā uzņēmums veica 145 tūkstošus pilnas kravas mašīnas pārvadājumus, uzņēmuma kopējam eksporta apjomam sasniedzot 156 miljonus eiro. Kā vispelnošākos reģionus Grīnvalds nosauc Beļģiju, Nīderlandi, Luksemburgu, arī Vāciju, Parīzes reģionu Francijā un Itālijas ziemeļu daļu, taču kopā 2018. gadā uzņēmums eksportēja uz vairāk nekā 24 valstīm.

Kā lielākos sadarbības partnerus uzņēmuma pārstāvji min tādus lielos zīmolus kā "Amazon", "Ferrero", "Danone", "IKEA", arī vietējie "Maxima" un "Rimi". Lai gan gaisā virmo viegla neziņa par "Brexit" iznākumu, uzņēmums ir gatavs arī t.s. "cietajam Brexit". Tiesa gan, lielos uzņēmumus tas nesatraucot – kad "Brexit" būs, tad skatīsimies – viņiem atbild. Toties uzņēmumam uzticētā produkcija ir visdažādākā – gan augļi un dārzeņi, saldēti produkti, jūras produkti, ziedi, elektropreces.

"Mums vairs nav jādomā par reklāmu – mašīna ar aplīmēta ar mūsu logo un nosaukumu, klients redz, ka mēs braucam, strādājam, un vēlas ar mums strādāt," stāsta Grīnvalds. Tai pat laikā viņš atzīst, ka klientam vairāk nevajag, lai viņa kravu piegādā ātri – to dara visi. Lai izceltos, uzņēmums nodrošina klientam speciālu failu, kurā viņš var izsekot mašīnu un redzēt, ko tā dotajā brīdī dara, kur atrodas.

Autoparks tiek nemitīgi papildināts, balstoties arī uz klientu vajadzībām. Ir piekabes ar tentu, ir piekabes ar temperatūras kontroli, kā arī divlīmeņu puspiekabes, kas nepieciešamas, piemēram, puķu pārvadājumiem. Uzņēmums savu nākotni saista ar Vāciju – šogad tika saņemta atļauja reģistrēt uzņēmumu Vācijā, lai varētu pāriet uz 7,5 tonnu smagajām mašīnām un veikt piegādes pilsētās.

Uzņēmuma nākotnes plānos ietilpst arī darbības digitalizācija – tuvākajā laikā tiks iegādāts algoritms, kas uzreiz dispečerim parādīs, vai mašīna spēs izpildīt domāto uzdevumu. Ja parasti šāda pārbaude aizņem 5-10 minūtes, ar 30-40 mašīnām tās jau ir 400 minūtes, ko dispečeris tā vietā var veltīt vadītājam.

"Kreiss" ir arī viens no finālistiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras "Eksporta un inovāciju balva 2019" konkursā, kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo/vidējo komercsabiedrību grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!