Foto: DELFI
Tā kā Latvijas kravas pārvadātājs SIA "Kreiss" tam dotajā termiņā – gandrīz mēneša laikā – nebija sniedzis Norvēģijas darba inspekcijai ("Arbeidstilsynet") informāciju par uzņēmuma darbinieku atalgojumu Norvēģijā, tieši tāpēc pieņemts lēmums par uzņēmuma darbības apturēšanu valsts teritorijā, portālam "Delfi" apliecināja inspekcijas preses pārstāvis Pērs Olavs Herns.

"Delfi" iepriekš vēstīja: inspekcija Latvijas uzņēmumam no 20. janvāra liegusi darbību valsts teritorijā, informēja Norvēģijas Kravu pārvadātāju asociācija (NLF). Kā liecina NLF paustais, Latvijas uzņēmums jau ilgstoši nav spējis atrisināt attiecības ar atbildīgo Norvēģijas iestādi. Pārkāpumu sarakstā, kā norāda asociācija, atrodama neatbilstoša algu izmaksa: minimālo 167,5 kronu (17 eiro) vietā maksātas 24 kronas (2,4 eiro) par vienu darba stundu.

Vēstuli Norvēģijas Darba inspekcija kompānijai nosūtīja pērnā gada 13. decembrī, tajā dodot atbildes sniegšanas laiku līdz 2020. gada 10. janvārim. Ņemot vērā, ka nekāda atbilde netika saņemta, inspekcija izmantoja savā rīcībā esošas tiesības apturēt kompānijas darbību Norvēģijā. NLF gan izvērsti par "Kreiss" pārkāpumiem ziņo agrāk, pērnā gada jūnija sākumā.

Lai gan uzņēmums aicina tā intereses aizstāvēt arī valsti, tas nozares ministrijā par nebūšanām Norvēģijā informāciju līdz šim sniedzis nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!