Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas valsts dzelzceļa kompānija "Rossiskije žeļeznije dorogi" (RŽD) atteikusies veikt vairākus kravu pārvadājums no Krievijas ostām uz Latviju, ziņo aģentūra "Reuters".

Šāda politika var būt nopietns trieciens Latvijai, kurai tranzīta tirdzniecība ir ļoti nozīmīga.

Lielākoties RŽD klientiem nav sniegusi skaidrojumu, kāpēc atteikusies pārvadāt kravas, tostarp naftas produktus, minerālmēslus, ogles u.c., kuru pārvadājumi iepriekš nodrošināti samērā viegli, aģentūrai apliecinājuši vairāki avoti.

RŽD gan "Reuters" norādīja, ka nekādi ierobežojumi kravu pārvadājumiem uz Latviju nav noteikti, un katrs pārvadājuma pieprasījums tiek vērtēts atsevišķi.

Vairāki avoti pieļāvuši, ka Krievija traucē kravu pārvadājumus Latvijas attieksmes pret gāzesvada "Nord Stream 2" projektu dēļ.

Uzņēmuma iekšējie dati, ko "Reuters" atklājušas loģistikas kompānijas, liecina par metālu, ogļu un naftas produktu kravu apjoma kritumu par 90% uz Rīgas un Ventspils ostām.

Maija pirmajā pusē dzelzceļa kravu apmērs no Krievijas uz Latvijas ostām veidoja 45,7 tūkstošus tonnu salīdzinājumā ar 750 tūkstošiem tonnu aprīlī un 1,2 miljoniem tonnu martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!