Foto: Pixabay

Krievijā ražotā saplākšņa realizētājs Latvijas un Eiropas Savienības teritorijā SIA "United Panel Group Europe" 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 14,2 milj. eiro. Šogad pret Krieviju noteikto sankciju rezultātā tam būs ievērojama pārdošanas apjomu samazināšanās, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa dati.

Pērn uzņēmuma apgrozījums ir pieaudzis par 11,5%, tomēr SIA "United Panel Group Europe" strādājusi ar 1,76 milj. eiro lieliem zaudējumiem.

Stāstot par uzņēmuma attīstības plāniem šogad, SIA "United Panel Group Europe" vadība norādījusi, ka 2022.gadā pret Krieviju noteikto sankciju rezultātā būs ievērojama pārdošanas apjomu samazināšanās. "2022.gadā uzņēmums plāno noslēgt līgumus ar Turcijas, Ķīnas, Vjetnamas, Itālijas un citu valstu saplākšņa ražošanas uzņēmumiem, jo Eiropas Sankciju dēļ saplāksni no Krievijas vairs nav iespējams iegādāties, piegādāt un realizēt. Jo uzņēmumam būs vairāk partneru, jo ātrāk un efektīvāk spēsim nodrošināt mūsu esošo un jauno klientu vajadzības," izriet no SIA "United Panel Group Europe" vadības ziņojuma.

SIA "United Panel Group Europe" vienlaikus arī norādījis, ka Eiropā prognozējams liels saplākšņa deficīts, jo no Eiropas Savienības tirgus izstājušies ražotāji no Krievijas, tā rezultātā arī būtiski paaugstināsies cenas.

SIA "United Panel Group Europe" ir uzņēmums, kura viens no dalībniekiem – "Tvalebi" LTD – reģistrēts Kiprā, bet otrs – SIA "Woodaccord" – Latvijā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Vjačeslav Gejns (Vaceslav Gejn) un Anna Petļakova (Anna Petlyakova).

"Lursoft" dati rāda, ka 2021.gadā SIA "United Panel Group Europe" bija nodarbināti 9 strādājošie. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,7 milj. eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!