Foto: Publicitātes foto
Saistībā ar Krievijas noteikto piena produktu eksporta embargo vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" līdz pat 30% samazinās cenas visai piena produkcijai Latvijā, lai palielinātu piena produkcijas noietu un atbalstītu Latvijas zemniekus. Jaunās piena produktu cenas stāsies spēkā jau no nākamās nedēļas, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Cenas tiks samazinātas „Food Union" ražotajiem piena produktu zīmoliem "Valmiera Piens", "Rasa", "Lakto", "Limbažu piens" un "Rasēns" un attieksies uz pienu, kefīru, krējumu, sviestu, biezpienu, jogurtiem, Lakto raudzētajiem produktiem, ka arī svaigajam sieram un citiem produktiem robežās no 15% līdz 30% atkarībā no produktu veida.

"Mēs aicinām iedzīvotājus izvēlēties vietējos piena produktus, kas ražoti no Latvijas piena. Šobrīd izvēle par labu vietējiem produktiem ir būtiska mums visiem - ne tikai mums kā lielākajam piena pārstrādes uzņēmumam Latvijā, bet arī vietējām zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem. Jau vairākkārt ziņās ir izskanējusi informācija, ka Lietuvas piena iepircēji ir lauzuši līgumus par piena piegādēm no Latvijas. Tā rezultātā Latvijas zemnieki ir saskārušies ar Latvijā ražotā piena realizācijas grūtībām. „Food Union" izprot šīs problēmas aktualitāti un ir izveidojis stratēģiju, lai palielinātu iepirktā piena daudzumu no Latvijas zemniekiem," uzsver AS „Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

„Food Union" aicina mazumtirdzniecības ķēdes pārskatīt un palielināt kopējo vietējās produkcijas klāstu veikalos un attiecīgi arī nodrošināt samazinātas cenas produktiem veikalu plauktos, lai patērētajam būtu ērtāk, vieglāk un pieejamāk savu izvēli izdarīt par labu kvalitatīvai Latvijas precei.

"Šis ir grūts brīdis Latvijas piena nozarei un iesaistītajām pusēm - zemniekiem, pārstrādātājiem un mazumtirgotājiem. Mēs aicinām solidarizēties un kopīgiem spēkiem veicināt Latvijas piena produktu patēriņa pieaugumu," papildina Staņēvičs.

"Šobrīd mēs aktīvi meklējam jaunus eksporta tirgus un piemērojam mūsu darbību jaunajai tirdzniecības situācijai. „Food Union" plašais kvalitatīvu un patērētāju iecienītu produktu klāsts ir pamats mūsu pārliecībai, ka uzņēmums veiksmīgi tiks galā ar šo nopietno tirgus izaicinājumu," saka Staņēvičs.

„Food Union" ir apvienotais AS „Rīgas piena kombināts" un AS „Valmieras piens" uzņēmuma nosaukums, kas atspoguļo jaunu darbības filozofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus.

„Food Union" šobrīd kopumā ir vairāk nekā 800 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. „Food Union" ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!