Foto: AFI
Krievijas embargo dēļ šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir samazinājušās reņģu un brētliņu cenas, taču tuvākajos pāris mēnešos tās varētu saglabāties stabilas, pastāstīja biedrības "Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija" valdes priekšsēdētājs Inārijs Voits.

"Zivju cenas šogad saistībā ar Krievijas embargo, protams, ir zemākas nekā pagājušajā gadā," sacīja Voits, piebilstot, ka cenas ir sarukušas gan reņģēm, gan brētliņām, taču precīzu samazinājuma apmēru viņš nevarēja nosaukt, jo cenas svārstās.

Tāpat viņš piebilda, ka valūtas devalvācijas dēļ Kazahstānā, Ukrainā un Krievijā cenas ir samazinājušās arī atsevišķām mencu sugām.

Pēc Voita teiktā, saistībā ar cenas samazinājumu un piedāvājumu, kas pārsniedz pieprasījumu, biedrība no zvejniekiem intervencē iepērk zivis, lai uzglabātu tās saldētavās un pie labākiem nosacījumiem atgrieztu tirgū. Šogad "Nacionālā zvejniecības ražotāju organizācija" intervencē no biedriem ir iepirkusi kopumā 1600 tonnu zivju, tostarp puse jau ir atgriezta tirgū.

Vienlaikus viņš piebilda, ka līdz šim ārvalstu tirgos ir bijis liels pieprasījums pēc Latvijas zivīm un tas tā, visticamāk, saglabāsies arī nākotnē.

Biedrība "Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija" ir dibināta 2004. gadā un tās mērķi ir zivju tirdzniecības apstākļu uzlabošana organizācijas biedriem, kā arī cenu stabilizācija, piedāvājuma koncentrācijas palielināšana, nozvejas plānu un programmu izstrāde. Tāpat "Nacionālās zvejniecības ražotāju organizācija" palīdz biedriem iekārtu modernizācijā un darbības veikšanā, kā arī kontrolē organizācijas biedru veicamo zvejniecību, regulē organizācijas biedru nozvejas kvotas un īsteno citus zvejniekiem svarīgus pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!