Foto: Publicitātes foto

Krievijas ekonomikas straujā sabremzēšanās un situācija ar nestabilo valūtu ir būtiski ietekmējusi Latvijas kosmētikas ražotājas SIA "Stenders" kopējos finanšu rādītājus un attīstību kopumā, stāsta "Stendera" mārketinga un komunikāciju vadītāja Baiba Čipa-Ziemele.

Viņa norāda, ka plānotā pieauguma vietā Krievijā pagājušais gads tika pabeigts ar gandrīz 40% samazinājumu.

Uzņēmuma provizoriskie rezultāti liecina, ka 2014.gadu "Stenders" pabeidzis ar aptuveni 6,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir līdzīgi kā 2013.gadā. Taču kopumā, atskatoties uz aizvadīto gadu, uzņēmums ir apmierināts ar rezultātu. Par pagājušā gada peļņas rādītāju Čipa-Ziemele komentārus nesniedz.

Taču pagājušā gada laikā turpinājās "Stendera" attīstība Ķīnā, un 2014.gadā šajā tirgū ir 20% pieaugums pret iepriekšējo gadu. Tāpat pieauguši Latvijas mazumtirdzniecības rādītāji, gadu noslēdzot ar 14% pieaugumu. "Tādējādi, ņemot vērā situāciju Krievijā, rezultāti ir likumsakarīgi, un esam gandarīti, ka izdevies saglabāt sasniegto līmeni," atzīmē Čipa-Ziemele.

Mērķtiecīgi strādājot jaunajos tirgos un realizējot jaunos projektus, šogad uzņēmums plāno finanšu gadu noslēgt ar 25% apgrozījuma pieaugumu pret 2014.gadu.

"Stenders" šogad turpina pagājušā gadā sākto veiksmīgo sadarbību ar Baltijā vadošo riska kapitāla investīciju uzņēmumu "BaltCap" pie investīciju projektiem, kas palīdzēs turpināt attīstīt savus mazumtirdzniecības veikalus Baltijā, Eiropā un Āzijas reģionā, izstrādāt un ieviest jaunas produktu līnijas un veicināt uzņēmuma un zīmola starptautisko atpazīstamību. Par investīciju apjomiem pagaidām "Stenders" vēl komentārus nesniedz.

Uz šī gada janvāri kopā darbojās gandrīz 200 "Stendera" tirdzniecības vietas 22 pasaules valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Polijā, Austrijā, Ungārijā, Spānijā, Šveicē, Slovēnijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Ukrainā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ķīnā, Japānā, Saūda Arābijā, Apvienotajos Arābu Emirātos. Veikalu skaits katrā no valstīm ir mainīgs, sevišķi Krievijā un Ķīnā.

Attiecībā uz eksportu šogad uzņēmums plāno turpināt izaugsmi Baltijā, paplašinot veikalu tīklu Igaunijā, kur jau 2014.gadā atvērti divi mazumtirdzniecības veikali Tallinā. Lēna, bet stabila izaugsme norisinās arī Eiropā, kur jauni franšīzes veikali gaidāmi Austrijā un Spānijā.

"Plānojam arī parakstīt sadarbības līgumu ar partneri Portugālē. Šī gada sākumā esam parakstījuši sadarbības līgumu par "Stenders" produktu tirdzniecību Irākā, kur pirmo veikalu Bagdādē plānojam jau šī gada vasarā. Pateicoties savai pārstāvniecībai Āzijā, esam sākuši sadarbību ar partneriem Korejā un ceram, ka pirmās tirdzniecības vietas atvērsim jau šogad," stāsta "Stendera" pārstāve.

Jaunas tirdzniecības vietas plānotas arī Apvienotajos Arābu Emirātos, kur pirmais veikals tika atvērts 2014.gadā Dubaijā, kā arī Saūda Arābijā. Tāpat turpinās darbs, lai varētu paplašināt zīmola pārstāvniecību tādās stratēģiskās vietās kā Londona un Singapūra, kur "Stenders" startētu ar saviem mazumtirdzniecības veikaliem.

Kā ziņots, uzņēmuma zaudējumi 2013.gadā bija 233 114 eiro, bet 2012.gadā uzņēmums strādāja ar peļņu 291 987 eiro. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā sarucis par 0,4% - no 6,47 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 6,45 miljoniem 2013.gadā.

Uzņēmums "Stenders" dibināts 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 436 899 eiro. "Stendera" lielākā īpašniece ir Ieva Eglīte, kurai pieder 76,77% daļu, investīciju uzņēmumam "BaltCap" pieder 20% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 1,66%, bet Jānim Bērziņam un Zanei Dreimanei - pa 0,78% daļu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!