Foto: AP/Scanpix

Konkurences padome saņēmusi apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru Krievijā reģistrētā "Freight One Company" plāno iegūt izšķirošu ietekmi pār Krievijas publisko kompāniju "Konteineru kravu pārvadājumu centrs "TransContainer"", liecina paziņojums Konkurences padomes mājaslapā.

Paziņojumā minēts, ka "Freight One Company" Latvijā sniedz kravas ekspedīcijas pakalpojumus un nodrošina dzelzceļa vagonus kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu, savukārt konteineru kravu pārvadājumu centrs "TransContainer" Latvijā organizē konteineru pārvadājumus pa dzelzceļu.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas. Attiecīgo apvienošanās ziņojumu Konkurences padome saņēmusi 2019.gada 9.oktobrī.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar Konkurences padomi.

Lai aizsargātu apvienošanās dalībnieku komercinformāciju par to darbības plāniem, Konkurences padomes mājaslapā tiek publicēta tikai pamatinformācija par apvienošanās darījumu.

Latvijā strādā konteineru kravu pārvadājumu centra "TransContainer" pārstāvniecība, kas reģistrēta 2007. gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Tā pieder Krievijā reģistrētajam konteineru kravu pārvadājumu centram "TransContainer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!