Foto: Publicitātes foto

AS "Danske Bank" noslēgusi līgumu ar "Kurbads" grupas uzņēmumiem par finansējuma piešķiršanu 4,4 miljonu eiro apmērā. Lielākā daļa aizdevuma tiks novirzīti ledus halles "Kurbads" būvniecībai Rīgā, Rumbulā, bet pārējie līdzekļi tiks izmantoti esošo saistību refinansēšanai, portālu "Delfi" informēja kredītiestādē.

Ledus halles Kurbads celtniecības darbi uzsākti šā gada augustā un to plānots nodot ekspluatācijā 2017. gada maijā. Jaunā halle būs Latvijas hokeja virslīgas kluba Kurbads mājas bāze un tajā tiks izveidota arī bērnu un jauniešu sporta skola, kur profesionālu treneru vadībā tiks sagatavota jaunā hokejistu paaudze.

"Sadarbības partneru izvēlē ilgtermiņa projektu īstenošanai būtiska ir līdzīga filozofija un vērtību sistēma. Tāpēc esam uzsākuši sadarbību ar Danske Bank, kas izprot, cik nozīmīgs ir atbalsts Latvijas bērnu un jauniešu sportam," sacījis "Kurbads" valdes priekšsēdētājs Andis Pikāns.

Savukārt "Danske Bank" Latvijā vadītājs Raivis Kakānis norādījis, ka "Kurbads" ir viens no Latvijas uzņēmumiem, kas jau vairāk nekā divdesmit gadus pierādījis prasmi saskatīt un izmantot biznesa attīstības iespējas dažādos ekonomikas attīstības ciklos. "Uzņēmuma ieceres ir ambiciozas, taču vienlaikus izsvērtas un rūpīgi pārdomātas, tāpēc esmu gandarīts, ka Kurbads izvēlējies Danske Bank par savu finanšu partneri," sacījis Kakānis.

"Danske Bank" uzņēmumiem izsniegto kredītu apjoms gada laikā pieaudzis par 12%, šī gada 2. ceturkšņa beigās sasniedzot 273 miljonu eiro.

Automašīnu transporta un loģistikas kompānija "Kurbads" ir dibināta 1995. gadā, bet hokeja klubs "Kurbads" dibināts 1996. gadā un šogad svin 20. jubileju.

"Delfi" jau ziņoja, ka jauno ledus halli plānots nodot ekspluatācijā 2017. gada maijā, bet projekta otrajā un trešajā kārtā paredzēta arī treniņu halles un viesnīcas izbūve. "Kurbads" ledus hallē plānots izbūvēt starptautiskajiem standartiem atbilstošu 58x28 metrus lielu ledus laukumu hokeja, šorttreka, kērlinga un daiļslidošanas vajadzībām, kā arī septiņas ģērbtuves, desmit žāvētavas, trenažieru zāli un kafejnīcu.

Ledus hallē plānotas 540 sēdvietas, bet kopā ar stāvvietām paredzētas 1000 skatītāju vietas. Būvniecības procesā tiks izmantotas energoefektīvas saldēšanas tehnoloģijas, kas sevi ir apliecinājušas citās ledus hallēs un būtiski samazinās halles ekspluatācijas izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!