Foto: AFI

Šī gada vidū nestabilitāte AS "Ventbunkers" un citos Ventspils uzņēmumos varētu beigties, jo ar juridiskām metodēm Šveices advokātam Rūdolfam Meroni tiks ierādīta viņa vieta - viņš nokļūs cietumā vai pārtrauks savas darbības, prognozēja Meroni oponentu nometnes advokāts Mārtiņš Kvēps.

"Ja ar juridiskām metodēm būs ierādīta Meroni vieta, tad varēsim runāt par stabilitāti uzņēmumu vadībā," skaidroja advokāts.

Patlaban tiekot gaidīts, lai Meroni beidz liecināt Aivara Lemberga krimināllietā, jo pretējā gadījumā atkal tikšot apgalvots, ka soļi tiek sperti Lemberga uzdevumā.

"Antiļu salās un Holandē advokāti stāv zemajā startā un gaida signālu. Viņš visrupjākajā veidā ir piesavinājies to, ko nedrīkstēja darīt," sacīja Kvēps, piebilstot, ka Meroni jāatbild būs gan krimināltiesiski, gan civiltiesiski.

Advokāts gan prognozēja, ka Meroni neapturēs civilās lietvedības, jo viņa ofšoru mudžeklis esot tik sazarots un sarežģīts, ka atkal atradīšoties kāds jauns ofšors, un tas ir kā skriet pakaļ braucošam vilcienam.

Kvēps arī norādīja, ka Šveices advokāti ir sagatavojuši kriminālsūdzību prokuratūrai par Meroni, kur 150 lapās esot aprakstītas viņa nelikumīgās darbības. Tagad Šveices prokuratūrā ierosināta krimināllieta.

"Tikai tad, kad privāti un personiski ar juridiskām metodēm piespiedīs pie sienas konkrēti Meroni, nevis kādu ofšoru, tad šis ārprāts vienreiz beigsies. Tad, kad viņš būs cietumā vai sapratīs, ka viņš tūlīt tur nokļūs," uzsvēra advokāts.

Tas, ka Šveices advokāti paši esot iesnieguši sūdzību pret Meroni, Kvēpam esot kritērijs, kuram ir taisnība šajā lietā. Advokāti redzot, ka viņš ir noziedznieks, stāstot nepatiesību par "Ventbunkera" nedalāmām struktūrām un citas lietas.

Kā ziņots, domstarpības starp Ventspils tranzītbiznesa kompānijas "Ventbunkers" akcionāriem rit jau daudzu gadu garumā, taču ap gadu miju cīņa atkal saasinājās.

Meroni nometne pārmet Kvēpam nelikumības, tostarp dokumentu viltošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!