"KVV Group" pieņēmusi lēmumu par "KVV Liepājas metalurgs" konservāciju jeb darbības apturēšanu uz nenoteiktu laiku, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Šādu lēmumu "KVV Group" vadība pieņēmusi, ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei.

Kā iepriekš vēstīja LTV, uzņēmuma strādnieki 9. martā ir saņēmuši mutisku brīdinājumu par atlaišanu no darba. Kompānijas pārstāvji portālam "Delfi" piektdien vēl nav komentējuši, kā lēmums par konservāciju ietekmēs darbiniekus.

"Mēs vadījāmies no tā, ka akcionāru un valsts interesēm ir kopsaucējs – saglabāt vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, attīstīt metalurģijas un melno metālu pārstrādes nozari, saglabāt darba vietas simtiem cilvēku," skaidro uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs.

"Diemžēl mēs sagaidījām vien uzsvērtu valsts amatpersonu distancēšanos no uzņēmuma problēmām. Tas jautājumu skaits, ko saturēja restrukturizācijas plānam sekojošā Valsts kases vēstule, kā arī klaji negatīvie plānam veltītie izteikumi vēl pirms beigusies tā izskatīšana, neļāva akcionāriem saprast to, kad un kā varētu tikt rasts atbilstošs formāts dialogam."

""KVV Group" investīciju departaments vēl 2015. gada novembrī organizēja neatkarīgu uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs auditu, kas parādīja, ka 2015. gadā uzņēmuma vērtība ir ievērojami mazāka par tā iegādes vērtību," stāsta Igors Talanovs.

"Informācija par neatkarīgā audita rezultātiem tika sniegta visām ieinteresētajām pusēm - Valsts kasei, Finanšu ministrijai, Latvijas Ministru kabinetam. Neraugoties uz to, virkne amatpersonu arī pēdējos mēnešos turpināja lietot nepatiesus datus par uzņēmuma stāvokli, kas raisīja neizpratni akcionāros," minēts uzņēmuma paziņojumā.

"Ņemot vērā to, ka 2014. – 2015. gadā akcionāri ir ieguldījuši uzņēmumā "KVV Liepājas metalurgs" vairāk nekā 50 miljonus eiro, kā arī visus iepriekšminētos negatīvos faktorus, uzņēmuma darbību nolemts iekonservēt," minēts paziņojumā.

Kā ziņots, "KVV Liepājas metalurgs" 1.martā Valsts kasē iesniedza uzņēmuma restrukturizācijas plānu, ko februāra sākumā pieprasīja valdība. Plānā tiek piedāvāts jauns "KVV Liepājas metalurga" 70 miljonu eiro lielā parāda maksājumu grafiks, kā arī paredzēts uzņēmuma neprofila aktīvu realizācijas plāns.

Valsts kase informējusi, ka pabeigusi izvērtēt metalurģijas uzņēmuma AS "KVV Liepājas metalurgs" iesniegto restrukturizācijas plānu un nosūtījusi uzņēmumam virkni oficiālu jautājumu par šo plānu. Atsaucoties uz Valsts kases pārvaldnieku Kasparu Āboliņu, Valsts kases pārstāve Eva Dzelme norādījusi, ka šis plāns drīzāk esot dēvējams par uzņēmuma akcionāru vēlmju sarakstu un tajā nav neviena vērā ņemama piedāvājuma, kā uzņēmums varētu strādāt turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!