Foto: LETA
Maizes un konditorejas produkcijas ražotājs "Lāči" ir sācis ražot rudzu čipsus, ar kuriem plāno iekarot Honkongas, Ķīnas, kā arī citu valstu tirgus, aģentūrai BNS pastāstīja maizes ceptuves īpašnieks Normunds Skauģis.

"Par čipsiem Honkongā ir ļoti nopietna interese, līdz ar to pirmo partiju mēs viņiem jau esam aizsūtījuši testēšanai," sacīja Skauģis, piebilstot, ka uzņēmumam Honkongā ir sadarbības partneris, kurš turpinās skatīties, kā produktu izplatīt tālāk.

Viņš norādīja, ka bez Honkongas jauno produktu plānots eksportēt arī uz vairākiem citiem tirgiem, tostarp Ķīnu, kur pašlaik "Lāči" produkciju vēl neeksportē. "Produkts mums ir aizsūtīts arī uz Somiju, un vēl dažām valstīm. Paraugi ir iedoti arī Ķīnā, bet tie darbi iet ļoti lēni," sacīja Skauģis.

Skauģis piebilda, ka eksportu uz Ķīnu un Honkongu, visticamāk, izdosies sākt tikai gada beigās, bet nopietnākas pārdošanas uzsākšana prasīs vismaz gadu.

Viņš arī pastāstīja, ka rudzu čipsu izveidē ir ieguldīti 85 tūkstoši eiro un produkta ražošanas sākšana bija plānota jau pirms vairākiem gadiem, taču vairāku iemeslu dēļ to neizdevās realizēt ātrāk.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2013.gadā "Lāči" strādāja ar 7,121 miljona eiro apgrozījumu un guva 258,4 tūkstošu eiro peļņu, savukārt 2014.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Zīmols "Lāči" izveidots 1993.gadā. Uzņēmuma ražotne atrodas Babītes pagastā. "Lāču" vienīgais īpašnieks ir Skauģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!