Foto: F64
Militārās pilsētiņas Skrundas novada Raņķu pagastā pircējs "Iniciatīva Europa" ir saistīts ar pirmās izsoles uzvarētāju "Aļeksejevskoje Serviss", kas februārī solīja par pilsētiņu 1,5 miljonu latu, bet vēlāk no darījuma atteicās, ziņo "Bizness&Baltija".

LR Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA "Lursoft" informācija liecina, ka SIA "Iniciatīva Europa" reģistrēta šā gada 7.maijā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis no Samāras Sergejs Rižkovs. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 lati. Uzņēmuma valdes loceklis ir Samāras iedzīvotājs Vadims Hlebņikovs.

Laikraksts norāda, ka "Aļeksejevskoje Serviss" un uzņēmums "Aļeksejevskoje", kura direktors ir Hļebnikovs, atrodas vienā adresē Samāras apgabalā. Bet 2008.gadā
"Aļeksejevskoje" tika pārdota uzņēmumam "Iniciatīva".

Laikraksts atzīmē, ka "Iniciatīva" pārstāvis Rižkovs ir arī "Rjazaņas Aviouzņēmuma" direktoru padomē, kur strādā arī "Aļeksejevskoje Serviss" ģenerāldirektors Vladimirs Kuzmiņs.

Jau ziņots, ka Piektdien notikušajā izsolē valsts nekustamais īpašums "Mežaine" Skrundas novada Raņķu pagastā izsolīts par 170 000 latiem. Izsolē piedalījās divi pretendenti, abi apliecināja gatavību iegādāties objektu par izsoles sākumcenu 160 000 latu, taču otrs pretendents vairāksolīšanā nepiedalījās.

Par izsolīto objektu papildus nosolītajai summai izsoles uzvarētājam būs jāsamaksā Privatizācijas aģentūrai (PA) izdevumi par īpašuma apsaimniekošanu, kas uz šodienu veido 56 063,55 latus. Norēķināšanās ar PA ir jāveic 10 dienu laikā no izsoles datuma.

Kad pirmās izsoles uzvarētājs "Aļeksejevskoje-Serviss" atteicās pirkt nekustamo īpašumu "Mežaine", to piedāvāja pirkt fiziskai personai Magomedam Gurbanovam par pirkuma maksu 1 548 966 lati.

3.martā arī Gurbanovs atteicās iegādāties nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundas novada Ranķu pagastā par pirkuma maksu 1 548 966 lati. Atteikuma iemesls nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!