Foto: Publicitātes foto

Latvijā lielākais saldumu ražotājs "Laima" plāno ieguldīt 700 tūkstošus eiro, lai uzlabotu darba apstākļus un ražošanas procesus ražotnē Miera ielā, pavēstīja kompānijā.

"Laimas" pārstāvji informēja, ka uzņēmumā tiek īstenota vērienīga investīciju programma darbinieku darba apstākļu uzlabošanai un vispārējai ražošanas procesa pilnveidošanai un atjaunošanai, kuras ietvaros ražotnē Miera ielā tiks ieguldīti 700 tūkstoši eiro. Investīciju projektu plānots pabeigta šā gada augustā.

"NP Foods" valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens norādīja, ka investīciju programmu plānots īstenot, lai stiprinātu "Laimas" konkurētspēju un uzlabotu darbinieku ikdienu, vienlaikus maksimāli saglabājot vēsturiskās ražotnes vērtību. ""Laima" ražotnē nav bijušas investīcijas pēdējo 15 gadu laikā un mēs turpināsim veikt uzlabojumus arī ražošanas līnijās jau tuvākajā laikā," viņš sacīja.

Minētās programmas ietvaros plānots izbūvēt jaunu ēdamtelpu ražotnes darbiniekiem, kā arī jaunas atpūtas telpas, papildu ģērbtuves un atjaunot sanitārās un dušu telpas. Līdztekus uzņēmums strādā pie tā, lai pilnveidotu iekšējo produkcijas un izejvielu aprites un uzglabāšanas procesu. Programmas ietvaros uzņēmums plāno pārveidot arī ieejas ēkā.

Kā vēstīts, 2015. gada 12. martā noslēdzās "NP Foods" un tam piederošo uzņēmumu "Laima", "Staburadze", "Staburadzes konditoreja", "Gutta", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics" un "Margiris" pārdošanas darījums, kura ietvaros norvēģu pārtikas koncerns "Orkla" iegādājās "NP Foods" un tam piederošos uzņēmumus, tostarp "Laimu". Latvijas Konkurences padome 10.janvārī atļāva "Orkla" un "NP Foods" apvienošanos.

2013. gadā "Laima" strādāja ar 10,842 miljonu eiro apgrozījumu un 5,75 miljonu eiro peļņu, savukārt kompānijas 2014.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!