Foto: DELFI

Lai paplašinātu produktu portfeli un sniegtu iespēju attīstīties vietējam uzņēmumam, saldumu ražotāja AS "Laima" tuvākajā laikā plāno pārcelt saldējuma ražošanu no Igaunijas uzņēmuma "Premia Foods", kas atrodas Tallinā, uz SIA "Rūjienas saldējums", informēja uzņēmuma pārstāve Rita Voronkova.

"Izveidots kopdarbības projekts, kas nozīmē, ka turpmāk "Laimas" saldējumu ražošana vietējam un eksporta tirgum tiek pārcelta uz Rūjienu. Tur tiks ražoti jau esošie zīmoli, kā arī veidotas jaunas saldējuma šķirnes. Tas ļaus attīstīt gan vietējo uzņēmumu, gan arī ar zemāku pašizmaksu ražot vietējo saldējumu no vietējā piena un krējuma," sacīja Voronkova, gan neprecizējot plānotos ražošanas apjomus un izmaksas.

Viņa arī norādīja, ka "Laimas" mātesuzņēmums "NP Foods" turpmāk izplatīs gan "Laimas" saldējumus, gan arī "Rūjienas saldējuma" produkciju.

Kā ziņots, 2011.gadā maija sākumā Igaunijas saldējuma, zivju un saldētu pārtikas produktu koncerns "Premia Foods" pēc "Laimas" pasūtījuma sāka ražot trīs veidu saldējumus ar "Laimas" zīmolu, projektā investējot 40 000 latu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju SIA "Rūjienas saldējums" 2012.gadā strādājis ar 109 103 eiro zaudējumiem, salīdzinot ar 147 524 eiro peļņu 2011.gadā.

"Rūjienas saldējuma" lielākais īpašnieks ar 84% kapitāldaļu 289 565 latu vērtībā ir SIA "Rogul", bet 16% kapitāldaļu pieder Igoram Miezim.

Savukārt "Rogul" 100% kapitāldaļu īpašnieks ir AS "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

"Laima" līdzās AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "NP Logistics" ir "NP Foods" grupas uzņēmums. Kompānija nodarbina 148 darbiniekus.
Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Laimas" apgrozījums 2012.gadā bija 9,80 miljoni eiro salīdzinājumā ar 10,97 miljoniem eiro 2011.gadā. Uzņēmuma peļņa bija 1,12 miljoni eiro salīdzinājumā ar 970 278 eiro peļņu 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!